Όσα σωματεία χρωστάνε στις ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν θα κάνουν μετεγγραφές…

Όσα σωματεία χρωστάνε στις ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν θα κάνουν μετεγγραφές…
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν΄όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, κάνει γνωστό στα ενδιαφερόμενα σωματεία της και στους ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να προμηθευτούν τα νέα έντυπα μεταβολών να απευθύνονται από σήμερα στις τοπικές Ενώσεις που ανήκουν! 
ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Παράλληλα η διοργανώτρια επισημαίνει ότι στον κανονισμό ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ, είναι ενεργοποιημένη διάταξη που επισημάνει ότι, ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν την φετινή μετεγγραφική περίοδο  2016-17 αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε μετεγγραφές - παραχωρήσεις παικτών.
Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι ποδοσφαιριστές της χώρας μας μένουν ...έγκλειστοι σε σωματεία τους - ακόμη και να έχουν συμφωνήσει να μείνουν ελεύθεροι - μέχρι αυτά να τακτοποιήσουν τα χρέη τους τα οποία τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν σε πρόστιμα!
Και για την ακρίβεια αυτό προέρχεται βάση του άρθρου 15, παράγρ. 14 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών - Παράρτημα Β' Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμών ΕΠΟ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: "Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιαδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές τα σωματεία εκείνα που οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο στις υπερκείμενες αρχές (Ε.Π.Σ. - ΕΠΟ)".
Τέλος, οι Ενώσεις έχουν προχωρήσει και σε επίσημη ανακοίνωση για την τακτοποίηση τέτοιων οφειλών από σωματεία της δύναμής τους, προκειμένου αυτά να έχουν την οποιαδήποτε μετεγγραφική δραστηριότητα (είτε να δώσουν, είτε να πάρουν, κ.τ.λ.).
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.