Η κυβερνηση που υποσχόταν οτι θα έκλεινε τα σύνορα γεμίζει την Κρήτη με μεταναστες απο την Λιβυη!

Εκθέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και όσους υποστηρίζουν ότι οι σύμμαχοι διασφαλίζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη, με τρεις τουρκικές φρεγάτες να εμποδίζουν τον έλεγχο από τη φρεγάτα «Σπέτσαι» -στο πλαίσιο της επιχείρησης IRINI της ΕΕ- τανζανικού εμπορικού που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Η επιχείρηση IRINI αποτελεί απόφαση της ηγεσίας της ΕΕ, κατόπιν και ελληνικού αιτήματος, ώστε να ελεγχθεί η ροή πολεμικού υλικού προς τη Λιβύη, στο πλαίσιο της επιχείρησης …ειρήνευσης στην πολύπαθη αυτή χώρα!

Απόφαση σαφώς υποκριτική, όχι μόνο γιατί ο εμφύλιος στην Τρίπολη πυροδοτείται ακόμα από τις μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις ισχυρότερες χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Γαλλία. Αλλά και γιατί η επιχείρηση IRINI καθυστέρησε να συγκροτηθεί, με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει όλο το χρόνο να συνδράμει με πολεμικό υλικό και άνδρες το σύμμαχό της –και νόμιμο πρωθυπουργό- Σάρατζ, αλλά ακόμα και όταν συγκροτήθηκε να μην συμμετέχουν σε αυτή παρά η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» και στην πορεία δυο-τριαστρατιωτικά ευρωπαϊκά πλοία ακόμα, υπό ιταλό διοικητή αυτό το εξάμηνο! Την ίδια στιγμή στην περιοχή της Λιβύης βρίσκονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, καθώς και οι τρεις φρεγάτες που συνοδεύουν το τανζανιακό πλοίο, σύνολο δηλαδή οκτώ πλοία!

Με την απόφαση να μην ελεγχθεί το τανζιανικό πλοίο, υπό την απαγόρευση των τουρκικών φρεγατών, δείχνει και τα όρια της επιχείρησης IRINI: Οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε θερμό επεισόδιο με την Άγκυρα στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, ενώ μένουν για μια ακόμα φορά στον αέρα τα επιχειρήματα ότι οι σύμμαχοι μας διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι της Τουρκίας! Επιπλέον, αποθρασύνεται η Τουρκία, που στην πραγματικότητα την Τετάρτη έκανε «πρόβα θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, τεστάροντας προθέσεις, δυνατότητες και αντοχές της άλλης πλευράς.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τα «ανταλλάγματα» που έδωσε η Ελλάδα, προκειμένου να στηθεί η επιχείρηση IRINI: Η χώρα μας, με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδέχτηκε να γίνει τόπος προορισμού των μεταναστών και προσφύγων που περισυλλέγουν τα ευρωπαϊκά πλοία, που θα περιπολούν μεταξύ Λιβύης – Ιταλίας και Ελλάδας, με αποστολή τους την επίβλεψη του εμπάργκο όπλων προς την εμφύλια σπαρασσόμενη χώρα! Οι μετανάστες και πρόσφυγες, μάλιστα, θα μεταφέρονται στην Κρήτη, όπου και θα παραμένουν για ένα χρονικό διάστημα, ώστε κατόπιν να μεταφερθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα, ποιος νομίζει ότι αυτό θα τηρηθεί τι να σας πούμε-όπως λέμε και στη χώρα μας… ουδείς μονιμότερος του προσωρινού!

Πηγή κειμένου: ieidiseis.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.