Γιατί κλείνουμε τα μάτια κατά τη διάρκεια ενός φιλιού


Θυμάσαι ακόμα την ήμερα που έδωσες το πρώτο σου φιλί; Μπορεί να μην ήταν όπως το περίμενες, με την πάροδο του χρόνου όμως έμαθες. Με το φιλί εκδηλώνουμε την αγάπη μας στον άνθρωπο που φιλάμε αλλά και την τρυφερότητα μας.

Ξέρεις όμως γιατί κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλάμε τον σύντροφο μας;
Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου σχετικά με τις αισθήσεις της όρασης και της αφής κατάφερε να δώσει απαντήσεις στην πιο κοινή παγκόσμια συνήθεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές Sandra Murphy και Polly Dalton, η ευαισθητοποίηση της αφής εξαρτάται από το επίπεδο αντίληψης σε μία παράλληλη οπτική εργασία. Με άλλα λόγια, το φιλί γίνεται απολαυστικότερο με τα μάτια κλειστά επειδή ο εγκέφαλος χωρίς την όραση, μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην αίσθηση και της αφής και τη διαδικασία του φιλιού.
Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γιατί κλείνουμε τα μάτια μας όταν δίνουμε ένα φιλί.Αυτό μας βοηθάει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην αίσθηση που θέλουμε να νιώσουμε αλλά και να ακούσουμε κάτι προσεκτικά.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.