Μετατρέπουν τη Δημοκρατία μας σε προεδρική....

Επανέρχεται ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, στις συνταγματικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και για αύξηση των αρμοδιοτήτων του. 
Στο δε θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης είπε χαρακτηριστικά  «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στον πειρασμό της μη τήρησης του Συντάγματος».«Το πρώτο ζητούμενο είναι η δογματική τήρηση του Συντάγματος από όλους», ενώ όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του Νίκου Φίλη για τη συγκέντρωση των 'Παραιτηθείτε' είπε χαρακτηριστικά πως όλοι πρέπει να τηρούν το μέτρο.«Όταν λέω μέτρο, πρώτα απ’ όλους αφορά εμένα. Όλοι πρέπει να έχουμε μέτρο» είπε συγκεκριμένα.
Όταν ερωτήθηκε για τη λειτουργία της κυβέρνησης είπε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια και πως η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει. 
Φυσικά πρέπει να τονιστεί πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, μιλάμε για αλλαγή του πολιτεύματος. Από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σε προεδρική. Αυτές οι αλλαγές όμως είναι τεράστιας σημασίας και δε μπορούν α σχεδιάζονται στο πόδι, αλλά χρειάζονται χρόνο και επικοινωνία με τους πολίτες, για να γίνει αντιληπτό τι θα αλλάξει στη ζωή τους.
Ελπίζουμε να μη γίνει προσπάθεια αιφνιδιασμού της κοινωνίας, αλλά ειλικρινής διάλογος και δημόσια συζήτηση.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.