Παραμένουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Παραμένουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη
Δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κρήτη. H νέα φωτιά εκδηλώθηκε στις Ποταμιές του νομού Ηρακλείου σήμερα νωρίς το πρωί σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 10 οχήματα με 18 άνδρες της πυροσβεστικής και δύο οχήματα ΟΤΑ Χερσονήσου.
Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στο Ρέθυμνο
Την ίδια στιγμή, ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Καβούσι, δυτικά της Μονής Αρκαδίου.
Η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν 11 οχήματα, με 20 υπαλλήλους και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ έχει «σηκωθεί» και ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Η πυροσβεστική εφιστά την προσοχή
Την προσοχή όλων των κατοίκων και επισκεπτών της Κρήτης εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σήμερα στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις μεγάλες θερμοκρασίες και τους νοτιάδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι μετά από κάθε αγροτική εργασία (ακόμα και προηγούμενων ημερών) πρέπει οπωσδήποτε η τέφρα/στάχτη που απομένει να απλώνεται, να διαβρέχεται και να καλύπτεται επαρκώς με χώμα, ώστε να σβήνει.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.