Δεν θα πάρει μέρος η Ρωσία στην Πανορθόδοξο Σύνοδο στην Κρήτη

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύνοδος των Ιεραρχών της Ρωσικής εκκλησίας κατα την οποια αποφάσισαν ότι:  " Η Ρωσική εκκλησία επιμένει στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και δεν θα συμμετάσχει αν δεν πάρουν μέρος και οι υπόλοιπες εκκλησίες "
Η δήλωση που βομβαρδίζει την Πανορθόδοξο έγινε δια στόματος του Μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα. 
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, λίγο πριν την συνεδρίαση των εκκλησιαστικών στελεχών στη Μόσχα είχε δηλώσει:
"Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να μην γίνει αιτία διαίρεσης των Εκκλησιών, αλλά ούτε να οδηγήσει σε διάσπαση τον Ορθόδοξο κόσμο", δίνοντας το στίγμα ότι δεν επιθυμεί βεβαίως διπλωματική ανωμαλία στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο πατριαρχεία. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι, "...κατά τη διάρκεια  των 55 ετών της προετοιμασίας της Αγίας Συνόδου, επιθυμούσαν αυτό το γεγονός να είναι ένας παράγοντας της ενότητας της Εκκλησίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αιτία διαίρεσης."
"Αν πιστεύουμε", είπε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, "ότι ορισμένα θέματα δεν έχουν διευκρινιστεί πάνω στα κείμενα, είναι καλύτερα να αναβληθεί, ώστε να συμμετάσχουν όλες οι Εκκλησίες"
Η στάση της Ρωσίας έτσι κι αλλιώς θα καθορίσει πολλά για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αλλά κυρίως θα ρίξει μια βαριά σφραγίδα στην πορεία των σχέσεων Ρωσίας -Κωνσταντινούπολης .

briefingnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.