Χανιά: Εξωπραγματικά ποσά για ξαπλώστρες - Πάνω από 70.000 ευρώ [πίνακας]

Με… ασύλληπτα ποσά, σε τρεις περιπτώσεις, αναδείχθηκαν οι πλειοδότες για ομπρέλες – ξαπλώστρες, καντίνες και θαλάσσια μέσα αναψυχής σε 33 συνολικά σημεία εντός των ορίων του Δήμου Χανίων. Η ανοικτή πλειοδοτική προφορική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων και το ενδιαφέρον για συγκεκριμένα σημεία – «φιλέτα» ήταν τεράστιο.
Όσο και αν ακούγεται… εξωπραγματικό, για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε δύο σημεία στην παραλία της Χρυσής Ακτής προσφέρθηκαν… 71.643 ευρώ και 68.961 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για τον κεντρικό κολπίσκο των Αγίων Αποστόλων, δόθηκαν 56.910 ευρώ!
Για καθεμία από τις δύο περιπτώσεις στην παραλία της Χρυσής Ακτής «κονταροχτυπήθηκαν» τρεις ενδιαφερόμενοι (με τα αρχικά ποσά εκκίνησης να είναι 8.316 ευρώ και 8.908 ευρώ αντίστοιχα), ενώ για την περίπτωση των Αγίων Αποστόλων η «αφετηρία» ήταν τα 11.880 ευρώ και ενδιαφέρον εκδήλωσαν τέσσερα άτομα.
Για ένα ακόμη σημείο στη Χρυσή Ακτή (με 2 ενδιαφερόμενους) προσφέρθηκαν 10.200 ευρώ, με αρχικό ποσό εκκίνησης 9.900 ευρώ.
Άγονος ήταν ο διαγωνισμός για οκτώ, συνολικά, θέσεις σε Νέα Χώρα (θαλάσσια μέσα), Κλαδισό (θαλάσσια μέσα), Χρυσή Ακτή (2 θέσεις για θαλάσσια μέσα), Σταλό (θαλάσσια μέσα), Αγία Μαρίνα (θαλάσσια μέσα), Καλαθά (θαλάσσια μέσα) και Βλητέ (καντίνα).
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα του σημερινού πλειοδοτικού διαγωνισμού καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα:
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χανίων αναφέρει τα εξής: «Η ανοιχτή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 13/6/2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Κατά τη διαδικασία από τα 33 δημοπρατούμενα σημεία προέκυψε πλειοδότης σε 25 από αυτά, με ανώτερο τίμημα το ποσό των 71.643 ευρώ. Για τα υπόλοιπα οκτώ σημεία η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη είτε λόγω ελλιπών δικαιολογητικών είτε λόγω απουσίας ενδιαφέροντος και θα γίνει επαναπροκήρυξή τους».
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.