Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που βούτηξε στο Κακό Όρος!



 Συγκλονίζει η περιγραφή αστυνομικού της Άμεσης Δράσης στο Cretalive, ο οποίος μαζί με δύο πυροσβέστες βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τους δύο άνδρες που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε στο Κακό Όρος.

"Βοηθήστε με πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο" φέρεται να φώναζε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος, 62 ετών,  πριν χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο μικρότερος σε ηλικία, 34 ετών, ούρλιαζε καθώς έβλεπε ότι οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν... Το σώμα του είχε "κλειδώσει" από το σφίξιμο και την κόπωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πολύς κόσμος είχε ακροβολιστεί στα βράχια, όμως στον ορίζοντα δεν φαινόταν ακόμα κάποιο πλωτό σκάφος.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και οι δύο πυροσβέστες άρχισαν να κατεβαίνουν τα  βράχια, πετώντας τα ρούχα τους για να βουτήξουν.

Για τους τρεις διασώστες ο άνεμος ήταν ευνοϊκός στο πήγαινε, όμως οι νοτιάδες και τα ρεύματα είχαν "τσακίσει" τους δύο ναυαγούς. Κολυμπούσαν και πάλευαν κόντρα στον άνεμο, με τα ρεύματα να τους "τραβάνε" πίσω. Είχαν πλέον κουραστεί. 

Ο μικρότερος, ο οποίος φορούσε στολή πιλότου, ήταν πλησιέστερα στην ακτή, όμως οι δυνάμεις τον είχαν σχεδόν εγκαταλείψει. Ο φίλος του, μεγαλύτερος σε ηλικία, φορούσε μαύρα ρούχα. Ήταν πιο μέσα.

Διακρινόταν το κεφάλι του. Κάποια στιγμή όμως εξαφανίστηκε. Ο αστυνομικός γύρισε και φώναξε στου ανθρώπους που έβλεπαν από την ξηρά και είχαν καλύτερη ορατότητα, να του υποδείξουν προς ποια κατεύθυνση να συνεχίσει να κολυμπάει. "Συνέχισε ευθεία" φώναζαν. 

"Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ" εκλιπαρούσε σε κατάσταση σοκ ο 34χρονος, ο οποίος λίγο ακόμα και θα βούλιαζε και εκείνος.

"Ο φίλος μου πρέπει να πνίγηκε. Ζητούσε βοήθεια, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα" φέρεται να είπε συγκλονισμένος. Είχε υποθερμία και με τη βοήθεια ενός εκ των δύο πυροσβεστών, κατάφεραν να τον βγάλουν στην στεριά. Δυστυχώς για τον 62χρονο ήταν ήδη αργά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και εκτιμάται ότι πιθανότατα είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε σοβαρή επέμβαση.

epixeirisi2

dytes

 


Όταν κατέφθασαν στο σημείο είδαν το φτερό του μονοκινητήριου να χάνεται από την επιφάνεια της θάλασσας.  Χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά με ελεύθερη κολύμβηση και εξοικονόμηση δυνάμεων για να προσεγγίσουν το σημείο.

.cretalive.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.