Έρχονται τα «έξυπνα φανάρια»: Θα καταγράφουν όποιον παραβιάζει το «κόκκινο»

Κόκκινο φανάρι

Γεγονός θα αποτελεί σε λίγες ημέρες ο πρώτος «έξυπνος σηματοδότης», ο οποίος θα καταγράφει όσους οδηγούς παραβιάζουν το «κόκκινο». Άγνωστο πού ακριβώς θα τοποθετηθεί.

Την πιλοτική εφαρμογή των «έξυπνων φαναριών» ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πρόκειται για φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα φέρουν αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής που θα ενεργοποιείται σε κάθε παραβίαση του «κόκκινου». Μάλιστα, μέσω ειδικής κάμερας, τα συγκεκριμένα φανάρια θα καταγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας του παραβάτη, στον οποίο λίγες ημέρες αργότερα θα αποστέλλεται η σχετική κλήση.

Σε πρώτη φάση, θα τοποθετηθεί ένας «έξυπνος σηματοδότησης», ενώ σταδιακά θα επεκταθούν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωστοποιηθεί πού ακριβώς θα τοποθετηθεί ο πρώτος, πιλοτικός φωτεινός σηματοδότησης.

Την ίδια ώρα, σήμερα έγιναν τα εγκαίνια του ανανεωμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ), με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.