Η πρώτη πτήση από το εξωτερικό στο «Μακεδονία» - Ο Χαρδαλιάς στο αεροδρόμιο - Βίντεο

Η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», 15 Ιουνίου 2020

Με μια αψίδα νερού υποδέχτηκε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη την πρώτη πτήση με 160 επιβάτες από το Μόναχο. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε σήμερα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ήταν 13:20 όταν η πρώτη πτήση από το εξωτερικό (Aegean A3501) με 160 επιβάτες από το Μόναχο τροχιοδρομούσε στον διάδρομο του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Με την προσγείωσή του, δύο πυροσβεστικά οχήματα έριξαν νερό δημιουργώντας τη θριαμβευτική αψίδα υποδοχής των πρώτων επιβατών που έρχονται από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της θερινής σεζόν για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, στην είσοδο της πύλης περίμεναν το αεροπλάνο και τους πρώτους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα μέτρα ασφαλείας - Πώς γίνονται τα τεστ

Στον χώρο παραλαβής των αποσκευών υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, όπως κορδέλες κατεύθυνσης για τους επιβάτες, πράσινα αυτοκόλλητα αναμονής και αποστάσεων. Σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου «Μακεδονία» υπάρχουν αντισηπτικά. Όλοι, επιβάτες και εργαζόμενοι, φορούν υποχρεωτικά μάσκες προστασίας.

Σε ένα σημείο πριν την παραλαβή των αποσκευών, οι επιβάτες γράφουν σε ειδικές λίστες τα στοιχεία τους και στη συνέχεια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παίρνει δείγμα από όλους προκειμένου να πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος για κορονοϊό. Στη συνέχεια, αναχωρούν για τον προορισμό τους.

Χαρούμενοι οι πρώτοι επιβάτες

Ο πρώτος επιβάτης που εξήλθε από τον τερματικό σταθμό είναι ένας Γερμανός υπήκοος που μας συστήθηκε ως Γιώργος. Λατρεύει την Ελλάδα και ήταν ευτυχισμένος καθώς, όπως είπε στο Sputnik, έπειτα από πολλούς μήνες θα δει τη γυναίκα του που είναι Ελληνίδα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

«Θα πάω στο Λιτόχωρο εκεί έχουμε σπίτι» δήλωσε χαμογελαστός.

Ο κ. Ηλίας ζει στη Γερμανία και ήρθε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του στην Καβάλα και να συναντήσει τους δικούς του ανθρώπους. Ο ίδιος ανέφερε ότι όλοι στην πτήση φορούσαν μάσκες και όλα τα μέτρα τηρήθηκαν κανονικά.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι Έλληνες που ζουν στη Γερμανία και πήραν την πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη και για να περάσουν το καλοκαίρι στην πατρίδα τους αλλά, κυρίως, για να δουν γονείς, συγγενείς και φίλους. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών δήλωσαν ότι θα μείνουν σε καραντίνα δυο τρεις μέρες πριν έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Επίβλεψη από Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν αυτός που ξενάγησε σήμερα, λίγο πριν φτάσει η πτήση από Μόναχο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στον διαμορφωμένο χώρο όπου οι επιβάτες δίνουν δείγμα για τον μοριακό έλεγχο.

«Όσοι έρχονται εδώ δίνουν δείγμα και μετά πάνε στον προορισμό τους» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Τζιτζικώστα από την πλευρά του να ζητά από όλους τους επαγγελματίες και τους Θεσσαλονικείς να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού δήλωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι ασφαλείς προορισμοί.

Άνοιξαν και τα καταστήματα

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είχε μείνει σχεδόν κλειστό για περίπου τρεις μήνες καθώς οι μόνες πτήσεις που πραγματοποιούνταν ήταν για Αθήνα και αυτές ελάχιστες.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, η εικόνα στο αεροδρόμιο ήταν διαφορετική: περισσότερα ταξί για να πάρουν επιβάτες και ανοιχτά καφέ όπου επιβάτες έπιναν τον καφέ τους.

sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.