Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα του κορονοϊού

Κορονοϊός στην Αθήνα

Επανέρχονται από σήμερα, οι καθημερινές ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα, τους θανάτους και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2» αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η ενημέρωση θα γίνεται γραπτώς, ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχει κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν σε περιοχές της Ελλάδας.

Συναγερμός με κρούσματα κορονοϊού σε οικογένεια στη Λαμία

Πιο συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε νωρίτερα στη Λαμία, στην Αταλάντη και ευρύτερα στη Φθιώτιδα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι που έφτασε από τις ΗΠΑ, την κόρη τους και τον εγγόνο τους. Και οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως μετέδωσε το tvstar.gr.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι -ο 85χρονος και η σύζυγός του- έφτασαν στη χώρα πριν από 15 ημέρες από τις ΗΠΑ όπου και διαμένουν.

Κρούσματα και στην Κοζάνη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, στο πόδι βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές στην Κοζάνη, καθώς εντοπίστηκαν πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 53χρονο και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία.

ΥΟ 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα. 

Επίσης θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ κατόπιν βρέθηκε θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε.

Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αντιδράσεις για το «λουκέτο» σε beach bar στη Μύκονο

Επίσης, αντιδράσεις, αλλά και προειδοποιήσεις από επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία για τοπικό lockdown έφερε το πρόστιμο 20.000 ευρώ και το λουκέτο 60 ημερών σε beach bar στην παραλία Φτελιά, στη Μύκονο, το Σαββατοκύριακο για μη τήρηση των κανόνων λόγω κορονοϊού.πενθυμίζεται ότι οι ποινές επιβλήθηκαν έπειτα από εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού στο εν λόγω κατάστημα.

«Αν μας ξαναδείτε σε καθημερινή ενημέρωση, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει»

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το υπουργείο Υγείας, είχε ανακοινώσει την αλλαγή του τρόπου της ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ως το τέλος Μαΐου υπήρχε καθημερινή γραπτή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ενώ από την 1η Ιουνίου και μετά γινόταν ενημέρωση μία φορά κάθε βδομάδα.

https://sputniknews.gr/

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.