Ανοίγει τα σύνορα του στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και το Βέλγιο

Τι ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές

Ανοίγει τα σύνορα του στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και το Βέλγιο

Το Βέλγιο θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου τα σύνορά του με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τέσσερις χώρες του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές.

Η πρωθυπουργός συνέστησε πάντως σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν να βεβαιωθούν προηγουμένως ότι αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι «κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της για το άνοιγμα των συνόρων της», υπό τους όρους που κρίνει εκείνη.

Από τις 8 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν στο Βέλγιο σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των μπαρ, όμως θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο τήρησης των αποστάσεων. Οι πολιτιστικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε κινηματογράφοι, θέατρα και άλλοι χώροι εκδηλώσεων μπορούν να ξανανοίξουν αλλά θα δέχονται μέχρι 200 θεατές, το πολύ.

«Από τις 8 Ιουνίου όλα θα επιτρέπονται, με κάποιες εξαιρέσεις», είπε η Βιλμές στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
newsbeast.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.