Ηράκλειο:Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας


Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία είναι στις 5 Ιουνίου, το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ απηύθυνε κάλεσμα, στο οποίο ανταποκρίθηκαν παρά τον άστατο καιρό, περισσότερα από 100 άτομα.
Η «αποστολή» ήταν ο καθαρισμός της παραλίας που εκτείνεται στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου.
Από μια έκταση περίπου 400 μέτρων, γέμισαν σε μιάμιση ώρα80 σακούλες απορριμμάτων. Ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν και αρκετά ογκώδη αντικείμενα, τα οποία χρειάζονται μετάφορα από μεγάλα οχήματα του Δήμου.
Ενδεικτικό είναι ότι στην παραλία του Ηρακλείου, βρέθηκαν λάστιχα από τρακτέρ, καθώς επίσης κεραίες τηλεόρασης, ακόμη και air condition!
Από μικρά παιδιά μέχρι άτομα ηλικίας 70 ετών, πήραν σακούλες σκουπιδιών ανά χείρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι υπόθεση όλων όχι μόνο η καθαριότητα του «οικιακού μας περιβάλλοντος», αλλά και του «εξωτερικού περιβάλλοντος» στο οποίο ζούμε, όπως είναι οι παραλίες.
Τη δράση, πέρα από τους μεμονωμένους πολίτες, στήριξαν και οι εθελοντικές ομάδες Ζω-Δρω, Ηράκλειο EcoVoice, Green Team και ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου.
Μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Ιδρυτής της Εθελοντικής Ομάδας ΑΤΑΧΤΟΙ, Σαράντης Σιμάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δεκάδες πλαστικά τα οποία μάζεψαν από την παραλία.
 Πηγή :www.creta24.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.