Μηχανογραφικό 2020: Η προθεσμία για την υποβολή στο exams.it.minedu.gov.gr

Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Οι υποψήφιοι μπορούν από χθες (29/06) να μπουν στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, με τον προσωπικό κωδικό τους, ώστε να καταρτίσουν προσχέδιο του Μηχανογραφικού Δελτίου που θα υποβάλουν όταν ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Η πρώτη φάση των Πανελλήνιων Εξετάσεων ολοκληρώνεται σήμερα (30/06) με τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να διαγωνίζονται στα τελευταία μαθήματα ειδικότητας. Από την 1η έως και τη 13η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των ειδικών μαθημάτων. 

Εντούτοις, η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου έχει ανοίξει από χθες (29/06) και έτσι οι υποψήφιοι μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους προκειμένου να αρχίσουν τη σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, με τους κωδικούς οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικού προκειμένου να το μελετήσουν και να σημειώσουν τις προσωρινές τους προτιμήσεις.

Πώς θα αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

Για την απόκτηση του κωδικού, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους.

Με τον ειδικό κωδικό ασφαλείας (password), θα μπουν στη σελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr, στην οποία βρίσκεται η ειδική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικού.

Πώς θα γίνει η υποβολή Μηχανογραφικού για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

Η οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού πρέπει να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουλίου.

Για την υποβολή θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί πρώτα οι βαθμολογίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020. Ωστόσο, η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

Για την οριστική υποβολή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν «Οριστικοποίηση».

Μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψήφους δεν είναι δυνατή χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.