Κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία: «Ξηλώθηκαν» αξιωματικοί, διατάχθηκε ΕΔΕ

ΓΑΔΑ

Την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς στο εσωτερικό της Αστυνομίας αποκαλύπτει πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Η αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις αποκαλύψεις για υπόθεση διαφθοράς.

Όλα ξεκίνησαν από σχετική έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με την οποία επίορκοι αστυνομικοί συνεργάζονταν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ εξυπηρετούσαν μεγαλοεπιχειρηματίες, ξεπλένοντας «μαύρο χρήμα».

Με βάση το πόρισμα της ΕΥΠ, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η παράνομη δράση των αστυνομικών αφορούσε οίκους ανοχής, παράνομα καζίνο και μια σειρά άλλων έκνομων δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, στην κατοχή των Αρχών φαίνεται ότι βρίσκονται πάνω από 106.000 τηλεφωνικές συνομιλίες -σε 88 διαφορετικά «CD»- με τον τζίρο του κυκλώματος να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω αποκαλύψεων, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έχει προχωρήσει στο «ξήλωμα» όλων των αστυνομικών, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της ΕΥΠ.

Ο φάκελος της υπόθεσης, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα «χέρια» της Δικαιοσύνης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

«Η ΕΛ.ΑΣ. θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας» δήλωσε την Κυριακή ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα.

Διαβεβαίωσε δε ότι«η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα».

sputniknews.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.