Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 66 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Μέτρα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Κορονοϊός στην Ελλάδα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, ανέρχονται πλέον στα 66.
Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου, το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ακόμα 21 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νέα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκε ο νέος κορονοϊός.
Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας ενώ εκτιμήθηκαν και οι επιπτώσεις του νέου ιού στην οικονομία.
Μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας, μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασίσει να προχωρήσει σε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων.
Επίσης, θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις για τα σχολεία να αναμένται να γίνουν σήμερα.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ

Τετραψήφιο αριθμό, το 1135, έθεσε απο χτες Σάββατο, ο ΕΟΔΥ, στην διάθεση των πολιτών, αναφορικά με
ερωτήματα και απορίες γύρω απο τον κορονοϊό.
Ο ΕΟΔΥ έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα και νέο σποτ με οδηγίες και μέτρα προφύλαξης, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι εμφανίσουν συμπτώματα

Το υπουργείο Υγείας έχει καλέσει τους πολίτες που εμφανίσουν συμπτώματα να μην πάνε σε νοσοκομείο, αλλά να ειδοποιήσουν γιατρό.
Αναλυτικά:
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού

Τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι παρόμοια με εκείνα που έχει ένα κοινό κρυολόγημα ή μια γρίπη. Συγκεκριμένα:
  • Πυρετός
  • Βήχας
  • Καταρροή
  • Πονόλαιμος
Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα:
  • Πνευμονία
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Πώς θα προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας έχει υπογραμμίσει τη σημασία στην τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.
Συγκεκριμένα:
  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • /sputniknews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.