Έβρος: 12 συλλήψεις και 1.401 αποτροπές εισόδου στη χώρα τις τελευταίες ώρες

Ένταση στον Έβρο
Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ενημέρωση για τα όσα έχουν συνέβησαν από το πρωί του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου, έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, μαζί με 12 συλλήψεις.
Αναλυτικότερα, τις 24 ώρες στην περιοχή του Έβρου:
  • Έγιναν 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία
  • Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις
Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.
Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.
sputniknews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.