Αγνωστος Στρατιώτης και Βουλή υποκλίνονται στην «ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια» -Εβαψαν και τις οδικές διαβάσεις!


Χτες το βράδυ στο Συνταγμα, συνεργεία του Δήμου έβαψαν ακόμη και τις οδικές διαβάσεις και τις διαγραμμίσεις στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου. Κατά παράβαση φυσικά. Mονο σε μια τριτοκοσμική μπανανία όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα, επίσημοι φορείς θα παρανομούσαν τόσο απροκάλυπτα.
Νομίζατε πως θα στόλιζαν την ελληνική Βουλή με τα χρώματα της γαλανόλευκης για την 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, Μάχη του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών; Κάνατε λάθος, η παρακμή είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα. Οι ηρωικες στολές των Ευζώνων και ο Άγνωστος Στρατιώτης αποδίδουν τιμές στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων.
Eμείς υπενθυμίζουμε τα λόγια του συγκλονιστικού Χρήστου Σιμαρδάνη:«Δεν είμαι περήφανος που είμαι gay! Θα είμαι αν ήμουν τίμιος ή σωστός πατέρας!»
«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος.Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες »είμαι περήφανος που έχω αυτιά».
Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός 
Το λογότυπο του Athens Pride θα προβληθεί για πρώτη φορά σε μέρος της πρόσοψης του Μεγάρου της Βουλής
Αποδεχόμενη το αίτημα του “Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας”, η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος.
Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στη σκηνή του Athens Pride θα ανέβουν φέτος η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής αλλά και η Άννα Γούλα θα δηλώσουν ανεβάζοντας τη διάθεση στα ύψη.
Τηλεοπτικά συνεργεία, δηλώσεις βουλευτών, αντιπροσωπεία από τη ΝΔ συνθέτουν το παζλ του φετινού Pride  θέμα του οποίου είναι οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών γιατί όπως λένε οι  τρανς γυναίκες δέχονται διαρκή και ασταμάτητη περιθωριοποίηση και βία. Το σύνθημα είναι #Παρούσα και η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να φωταγωγηθεί στα χρώματα της διοργάνωσης.
Μήνυμα για το Gay Pride απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μέσω βίντεο στο YouTube.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει:
«Όσοι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια κοινωνική ταυτότητα, τη συνηθισμένη κανονικότητα, θεωρούνται άλλοι, διαφορετικοί. Εγγράφονται στη συνείδηση της κοινωνίας ως αδύνατοι. Και μέσα σε μια σχέση δυνατού προς αδύνατου ορίζεται πολλές φορές ο τρόπος της ζωής τους. Θεωρώ ότι η διαφορετικότητα είναι ίδιον κάθε ανθρώπου. Η μοναδικότητα της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου είναι στοιχεία που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη και δεν της δίνουν φασίζων άρωμα. Μια κοινωνία που θέλει να είναι κοινωνία ανθρώπων και όχι υπανθρώπων μπορεί να απαλλαγεί από αυτού του είδους τους περιορισμούς και να διαμορφώσει μια σχέση όχι απλά ανοχής αλλά αλληλοαποδοχής. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και μέσα σε ένα τέτοιο πλέγμα αμοιβαίας αναγνώρισης, συνεννόησης και συνύπαρξης μπορούμε να κατεδαφίσουμε τα στερεότυπα, τις κοινωνικές κατασκευές που μόνο πόνο και βία γεννούν στη ζωή των ανθρώπων και δημιουργούν όλες αυτές τις καταστάσεις, για τις οποίες όλοι με τον δικό μας τρόπο έχουμε ευθύνη αν δεν συνεργαστούμε για να τις καταρρίψουμε».
Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.
Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.
Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
« Η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνύπαρξη. Διεκδικούμε πραγματική ισότητα, ουσιαστική αποδοχή για όλους τους ανθρώπους. Είναι ζήτημα αγάπης, όχι φύλου, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει «παρούσα». Παρούσα στη ζωή, στο δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…
Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ… «Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη».
Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό Athens Pride και συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας. Στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ της αξιοπρέπειας και της ισότητας
Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Athens Pride, στηρίζοντας έμπρακτα τις θεμελιώδεις αξίες, το δικαίωμα στην ισότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη διαφορετικότητα, στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, στην κοινωνική συμβίωση και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, από όπου κι αν προέρχεται.
Αποδεχόμενη το αίτημα του «Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας», η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης, θέλοντας να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με απόφαση επίσης της Περιφέρειας Αττικής, που στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού Athens Pride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση.
Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος το Athens Pride 2018, το φεστιβάλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Περίπτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οικολόγων πράσινων, του PES ( σοσιαλιστές και δημοκράτες) έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος.
«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.
Οι δραστηριότητες κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.
Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.
Το Athens Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα, όπως βιώνεται κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και με το σύνθημα «Παρούσα».
Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ θα είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι Πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και σημαντικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Πολυπληθή αντιπροσωπεία στέλνει η ΝΔ – Πήγε περίπατο η θρησκεία και η οικογένεια επί Κ.Μητσοτάκη
Παρούσα στο Athens Pride θα είναι και η ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενώνει τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.
Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Ευτύχης Βαρδουλάκης.
Η ανακοίνωση του Athens Pride
Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.
Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.
Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.
Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.
Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε το gay pride
«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή το Athens Pride 2018.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Livemedia.gr.
pentapostagma.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.