Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Πύλο

Σεισμός τώρα στην Πύλο
Ισχυρός σεισμόςμεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,σημειώθηκε σήμερα (25/06) το πρωί, στην περιοχή της Πύλου.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας (25/06) και σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,4 Ρίχτερ.
Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τους χάρτες του σεισμού
Και η μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, υπολογίζει την ένταση του σεισμού στα 5,4 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλου και 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης ενώ το εστιακό του βάθος στα 10χλμ..
Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου αλλά και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας 

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προαστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, για την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, μετά και τον ισχυρό αυτό σεισμό.
Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «ο σεισμός έχει ένα μέγεθος, όπως το επανυπολογίσαμε στα 5,5 Ρίχτερ και εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, στον υποθαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, δηλαδή ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο, δηλαδή εκεί που ενώνεται η ελληνική με την αφρικανική πλάκα. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα όμως στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Λακωνία. Ωστόσο, εκεί δεν έχουμε καμία απολύτως επίπτωση ούτε για τους κατοίκους, αλλά ούτε για τις κτιριακές υποδομές». 

Ο δήμαρχος Πύλου στο 

Ο Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος της Πύλου ανέφερε μιλώντας ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είχε διάρκεια.
dimarxos pylou copy
«Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές», επεσήμανε ο κ. Καφαντάρης και προσέθεσε ότι «τα συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη βγει έξω και γυρίζουν στην πόλη για να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα. Υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους καθώς ήταν ένας πολύ δυνατός σεισμός, εντούτοις η περιοχή μας είναι σεισμογενής και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε συνηθισμένοι».
«Η πόλη της Πύλου είναι θωρακισμένη», τόνισε ο Δήμαρχος «κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές», κατέληξε.

Η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Το τελευταίο διήμερο προηγήθηκαν μικρότεροι προσεισμοί και έχει ήδη ακολουθήσει μετασεισμός 3,3 Ρίχτερ».
«Η περιοχή έχει πολύ υψηλό σεισμικό δυναμικό, έχουν γίνει μεγάλοι σεισμοί στο παρελθόν, κατά συνέπεια ο σεισμός αυτός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για την περιοχή, πολύ περισσότερο που ήταν στο θαλάσσιο χώρο, αρκετά μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Για αυτούς τους λόγους, προς το παρόν -τονίζω, προς το παρόν- εμένα προσωπικά δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα».
Οκτώ λεπτά μετά, στις 08:22, ακολούθησε μετασεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
newsbomb.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.