Εντυπωσιακό φινάλε στο Matala Festival 2016


Το πολυσυζητημένο γεγονός του καλοκαιριού έφτασε αισίως στην τελευταία του ημέρα.. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παραλία των Ματάλων απολαμβάνοντας τη δροσιά της θάλασσας, συμμετέχοντας στις διάφορες δραστηριότητες και περιμένοντας με ανυπομονησία τις live εμφανίσεις. Μουσική συντροφιά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας κρατούσε ο Kiss fm, τα καλοκαιρινά κοκτέιλ είχαν την τιμητική τους στο κεντρικό μπαρ της παραλίας, ενώ αρκετοί επισκέπτες  απολάμβαναν τη βόλτα τους στα διάφορα περίπτερα και στα γραφικά σοκάκια των Ματάλων.
Το πρόγραμμα της Κυριακής άνοιξαν εντυπωσιακά οι Pulse ανεβαίνοντας στο Cave Stage στις 17:00 το απόγευμα. Οι φίλοι της rock μουσικής απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα δίπλα από τις σπηλιές. Το πολλά υποσχόμενο νέο αυτό συγκρότημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις προϊδεάζοντας το κοινό για τη συνέχεια.
Αμέσως μετά η καταπληκτική φωνή της Shade σε συνδυασμό με το ταλέντο των Soul Gig δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Soul και reggae μελωδίες άλλαξαν το σκηνικό στην παραλία των Ματάλων συγχρόνως με τη δύση του ηλίου.
Κατά τις 20:30 στη σκηνή ανέβηκαν οι The Moka Band. Έξυπνες διασκευές αγαπημένων κομματιών soul, funk με αρκετά στοιχεία groove αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους συλλογή διασκέδασαν το κοινό σε ένα πάρτυ που είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου σε συνδυασμό με τη διασκέδαση άνοιξαν με τεράστια επιτυχία την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ.
Παράλληλα, στην μικρή σκηνή των Ματάλων πραγματοποιούσαν την εμφάνιση τους οι  Μαρσύας και ο Μάνος Μαλαξιανάκης χαρίζοντας όμορφες στιγμές σε όσους αναζητούσαν να απομονωθούν και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης.
Ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας έκανε την εμφάνιση του στο Cave Stage στις 22:15. Οι Dub Pistols γνωστοί και ως Pistoleros μάγεψαν το κοινό των Ματάλων εκτοξεύοντας τη διάθεση στα ύψη μέσα από την δεξιοτεχνία τους να αναμειγνύουν διαφορετικά είδη μουσικής. Ska, reggae, dub και hip hop  ήταν οι μουσικές που η ανάμειξη τους προσέφερε ένα μουσικό υπερθέαμα. Ο χορός και οι φωνές ενθουσιασμού από το κόσμο που διασκέδαζε ήταν το κίνητρο για τους Dub Pistols να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής. Όσοι βρέθηκαν στα Μάταλα και άπολαυσαν τους Pistoleros έζησαν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
Το τέλος της βραδιάς αλλά και το τέλος του τριήμερου Φεστιβάλ έκλεισε ο Maraveyas Ilegal που εντυπωσίασε με το μοναδικό του ταλέντο. Η ιδιαίτερη φωνή του σε συνδυασμό με τις πολλές επιτυχίες του, έδωσαν αλλιώτικο αέρα στη καλοκαιρινή βραδιά. Αγαπημένα τραγούδια όπως ΄΄ Δεν ζητάω πολλά ΄΄ , ΄΄ Λόλα ΄΄  και ΄΄ Φίλα με ακόμα ΄΄ διασκέδασαν τον κόσμο που τραγουδούσε και χόρευε χωρίς τελειωμό. Έμπειρος στο είδος του, ο  Κωστής Μαραβέγιας ξεσήκωσε τον κόσμο και κράτησε το πάρτυ που είχε στηθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό φινάλε για το φετινό Φεστιβάλ.
Ο αριθμός των χιλιάδων επισκεπτών που βρέθηκαν το τριήμερο στα Μάταλα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας για τα μέχρι τώρα δεδομένα του θεσμού. Η άψογη διοργάνωση από τους αρμόδιους συντελεστές σε συνδυασμό με το σκηνικό της θρυλικής παραλίας των ΄΄παιδιών των λουλουδιών΄΄ προσέφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μαγευόντας τους επισκέπτες και δείχνοντας με το καλύτερο τρόπο την δυναμική του συγκεκριμένου Φεστιβάλ...
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Μονομετοχική Α.Ε – Δήμου Φαίστου / Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων / Δήμος Φαίστου

flashnews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.