Στα σκαριά η συγχώνευση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με τον ΔΟΚΟΙΠΠ

Χανιά | Στα σκαριά η συγχώνευση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με τον ΔΟΚΟΙΠΠ | Τι έγινε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Eγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η Μεταφορά και συγχώνευση των δομών της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με τις δομές του ΔΟΚΟΙΠΠ.
Ειδικότερα, από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη του κ. Ρίζου καθώς η συγκεκριμένη απόφαση υλοποιείται με βάση τον νόμο Καλλικράτη στον οποίο η ”Ανταρσία στα Χανιά” είναι κατά. Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας σχετικά με την συγχώνευση ανέφερε ότι θα εξοικονομηθούν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι και έτσι τα χρήματα θα δοθούν σε άλλες δομές, οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν τις θέσεις τους, ενώ θααρθεί η παραχώρηση κτιρίων του δήμου στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να δημοσιευθεί ΦΕΚ σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα εντός των προθεσμιών που εκπνέουν στις 21 Ιουνίου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Από την πλευρά του ο κ. Βλαχάκης διαβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι δεν θα ασκούν παράλληλα καθήκοντα καθώς μέχρι τον Οκτώβριο αναμένονται 35 προσλήψεις ορισμένου χρόνου ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος εργαζόμενος απλήρωτος, καθώς, υπάρχει ο προϋπολογισμός για την διασφάλιση των θέσεων και των μισθών.
Σε περίπτωση που κάποιοι από τους τρεις υπαλλήλους (που είναι αορίστου χρόνου) συνταξιοδοτηθούν ή αποχωρήσουν προσωρινά, ο κ. Βλαχάκης ανέφερε ότι ναι μεν οι θέσεις τυπικά χάνονται, ωστόσο θα καλυφθούν από τις νέες προσλήψεις. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αν δεν εκδοθεί ΦΕΚ όπως προβλέπεται, η διαδικασία μεταφοράς και συγχώνευσης θα προχωρήσει κανονικά καθώς η ΚΕΠΠΕΔΗΧ θα καταθέσει πρόταση ένταξης στην ΕΕΤΑΑ, και μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ θα γίνει άμεσα η μεταφορά στο ΔΟΚΟΙΠΠ.
Ο κ. Παπαντωνάκης εκ μέρους της παράταξης του έκανε λόγο για δόση υποκρισίας καθώς το ΕΣΠΑ δεν θα δόσει τα ίδια χρήματα στον ΔΟΚΟΙΠΠ, συνεπώς δεν θα είναι εφικτές οι αλλαγές που κατατείθενται. Με την σειρά του ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε ότι η διαδικασία γίνεται τυπικά, ότι η εισήγηση είναι πρόχειρη και είναι απαραίτητη μια γνωμάτευση της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Περράκης έκανε λόγο για απύθμενο θράσος από την πλευρά παρατάξεων καθώς εδώ και 5 χρόνια κάποιοι αντιστέκονται στην συνένωση.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.