Το πώς κοιμούνται τα ζευγάρια καθορίζει και το είδος της σχέση τους;
Ο τρόπος που δύο σύντροφοι μοιράζονται το κρεβάτι την ώρα που κοιμούνται,... δείχνει το αν και κατά πόσο είναι υγιής η σχέση τους! Τι γίνεται με τη δική σας;
Κι όμως, υπάρχουν υπονοούμενα στη…γλώσσα του σώματος ακόμη και την ώρα που κοιμόμαστε!Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Hertfordshire της Αγγλίας που αποκαλύπτουν ότι οι θέσεις του ύπνου που παίρνουμε όταν μοιραζόμαστε το κρεβάτι με το σύντροφό μας, μπορεί να είναι ένας δείκτης για την υγεία στη σχέση μας…

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 1.000 ανθρώπων από τους οποίους ζήτησαν μέσω ερωτηματολογίων να περιγράψουν την θέση που προτιμούν στον ύπνο, αλλά και να αξιολογήσουν την κατάσταση της σχέσης τους.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

το 42% των ζευγαριών κοιμούνται "πλάτη-πλάτη"
το 31% κοιμούνται αντικρίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση (μόνο ο ένας έχει πλάτη τον άλλο)
μόλις 4% κοιμούνται αντικριστά ο ένας με τον άλλο
το 12% των ζευγαριών περνάνε τη νύχτα σε κοντινή απόσταση
το 2% των ζευγαριών απέχουν πάνω από μισό μέτρο ο ένας από τον άλλο

Από τα ζευγάρια που κοιμούνται κοντά ο ένας στον άλλο, το 86% δηλώνει "ευτυχισμένος/η" με τον/την σύντροφό του/της, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 66% στα ζευγάρια που κοιμούνται μακριά ο ένας από τον άλλο.

Επίσης, το άγγιγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου αποδείχτηκε ότι είναι σημαντικός δείκτης της ευτυχίας ενός ζευγαριού. Το 94% των ζευγαριών που αρκετές φορές μέσα στη νύχτα ακουμπάει ο ένας τον άλλο με κάποιον τρόπο δήλωσε ότι έχει ευτυχισμένη σχέση. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 68% μεταξύ των ζευγαριών που δεν έχουν καμία επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

πηγή: faysbook.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.