Ψάρι – γοργόνα έπιασαν στα δίχτυα τους στους Πύργους Περάματος!


Αυτό τον τίτλο του ήρθε να βάλει, στο γνωστό hoax με τη γοργόνα, για να κινήσει την περιέργεια και να ανεβάσει επισκεψιμότητα ένα blog.
Εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία μαζί με την ψεύτικη είδηση να αναλύσουμε το hoax της γοργόνας.
Πριν τρία χρόνια (αυγ 2010) ο τίτλος της είδησης, ήταν “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Γοργόνα βρέθηκε νεκρή σε λίμνη της Ρωσίας!”
Η είδηση αυτή έχει βγει από ένα παλιό email (2006) που κυκλοφορούσε με τις φωτογραφίες της γοργόνας και ισχυριζόταν ότι βρέθηκε, τη μια στη Μαλαισία, την άλλη στις Φιλιππίνες και την τρίτη στη Καλιφόρνια. Ένας θεός ξέρει σε πόσα μέρη βρέθηκε η γοργόνα αλλά όπως βλέπουμε τώρα τελευταία, βρέθηκε και στην Ελλάδα.
Οι φωτογραφίες είναι από ένα έργο του καλλιτέχνη Juan Cabana, που κατασκευάζει γοργόνες και άλλα θαλάσσια τέρατα. 
Ο καλλιτέχνης έχει πουλήσει αυτή την γοργόνα και άλλες δημιουργίες του μέσω του eBay με την επωνυμία “SeaMystery” Η γοργόνα πουλήθηκε 1.550 δολάρια Αμερικής
Ο Cabana δεν αναφέρει ότι τα πλάσματα του είναι γλυπτά, στις περιγραφές του στο eBay και δημιουργεί ιστορίες μυθοπλασίας, όπως στο συγκεκριμένο πλάσμα, που υποτίθεται ότι ξεβράστηκε και το ανακάλυψε στη συνέχεια. Σε μια συνέντευξη, ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι δίνει μια ιστορία κάλυψης για να δημιουργήσει ενθουσιασμό για την πώληση και να προσθέσει στοιχεία διασκέδασης. Ο ίδιος λέει ότι την πρώτη φορά ήταν ξεκάθαρο ότι είναι έργα του αλλά αυτή η περιγραφή, του φαινόταν βαρετή. Προσθέτοντας μια ιστορία, λέει, υπάρχει πολύ περισσότερος ενθουσιασμός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εικόνες λαμβάνονται από το ebay και διανέμονται χωρίς άδεια ή τη γνώση του κ. Cabana
Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μια ποικιλία υλικών για να δημιουργήσει τις γοργόνες και τα τέρατα του, όπως κρανία ζώων, τα ψάρια και το δέρμα τους, ατσάλι, πλαστικό και fiberglass.
ellinikahoaxes.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.