Σχέσεις: Για ποιους λόγους φτάνουμε στον χωρισμό;

Χωρισμός: Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι χωρισμού;
Ένας χωρισμός δεν έρχεται από το πουθενά. Συνήθως έρχεται μετά από μια κλιμακούμενη κατάσταση η οποία κάποια στιγμή φτάνει στο σημείο της έκρηξης. Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον χωρισμό ή να σκεφτείς το ενδεχόμενο επανασύνδεσης πρέπει να κάνεις τον απολογισμό της σχέσης αυτής και να βρεις τους λόγους για τους οποίους φτάσατε στο χωρισμό. Άλλες φορές οι λόγοι είναι εμφανείς κι άλλες φορές πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τους εντοπίσεις. Ένα, όμως, είναι το μόνο σίγουρο, οι λόγοι υπάρχουν και πρέπει να τους αντιμετωπίσεις είτε αν θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω ή να προσπαθήσεις για να είστε και πάλι μαζί.

Καβγάδες: Όταν ένα ζευγάρι έρχεται πολύ συχνά σε έντονη ρήξη ακόμα και για τους πιο ασήμαντους λόγους είναι πολύ πιθανό να κρύβεται κάτι βαθύτερο πίσω από όλο αυτό. Το σημαντικό είναι να μπορείτε να ξεπερνάτε αυτούς τους τσακωμούς με εποικοδομητικό τρόπο και να λύνετε τα θέματα που προκύπτουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χωρισμός είναι φυσικό επόμενο. Κανένας δεν αντέχει μια συνεχόμενη ένταση και πολλά άλυτα προβλήματα.
Περιβάλλον: Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι συγγενείς και οι φίλοι δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι επειδή είναι αντίθετοι στη σχέση αυτή. Όσο κι αν στην αρχή αυτό μπορεί να μην επηρεάζει την θέληση του ζευγαριού στο να μην δίνει βάση στα σχόλια και στις υποδείξεις των συγγενών, η συνεχής πίεση που μπορεί να προκαλείται μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τον χωρισμό.
Απόσταση: Για κάποιους η απόσταση μπορεί να γίνει αυτόματα λόγος χωρισμού καθώς δεν πιστεύουν ότι μια σχέση μπορεί να κρατηθεί και να αναπτυχθεί όταν υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Επιπλέον, η απόσταση από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις ακόμη και σε χωρισμό.
Απιστία: Η απιστία μπορεί να είναι είτε σωματική είτε συναισθηματική. Όταν ένας από τους δύο νιώσει έλξη για κάποιο τρίτο πρόσωπο μπορεί να οδηγηθεί στον χωρισμό ενώ στην περίπτωση που μαθευτεί η απιστία η προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί είναι μεγάλη καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι.
Μειωμένη ερωτική διάθεση: Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το ζευγάρι να παρασύρεται από την καθημερινότητα αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ερωτική σχέση που πρέπει να υπάρχει με τον/την σύντροφό του.
Διαφορετικές επιθυμίες-στόχοι: Όταν οι στόχοι που έχει ο καθένας για την πορεία της σχέσης είναι διαφορετικοί είναι επόμενο ότι η σχέση αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Αδιαφορία: Μια μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί είναι να θεωρήσουν τον/την σύντροφό τους δεδομένο/η και σταματούν να προσπαθούν για τη σχέση. Η αδιαφορία η οποία αισθανόμαστε ότι προέρχεται από το ταίρι μας μπορεί από μόνη της να είναι αιτία χωρισμού.
 xorismos.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.