Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Επιστρέφω τη διερευνητική το απόγευμα - Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για Κυβέρνηση



Στο Προεδρικό Μέγαρο πήγε στις 12:30 ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,   υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως προτάσσει το Σύνταγμα, του ανέθεσε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Κύριε πρόεδρε προ ολίγου, ο κ. Τασουλας μου έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, συναντηθήκαμε ώστε να σας παράσχω την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως πρέπει να γίνουν οι Εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για την Δημοκρατία. Συγκρατώ ως θετική εξέλιξη ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ότι παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Πιστεύω ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Να επισημάνω ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ θα είχε πάνω από 170 έδρες. Θεωρώ χρέος να συμβάλουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο όσο πιο γρήγορα της απλής αναλογικής και γι' αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου αν καταφέρουμε να συντμίσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες. Πιστεύω ότι Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι σαφής πάντως: ως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ ως την αρχή της επόμενης, ο κ. Μητσοτάκης δύναται να παραδώσει τα ηνία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Σαρμά, θα ακολουθήσουν οι δύο συνεδριάσεις της Βουλής για την εκλογή Προέδρου και την ορκωμοσία των βουλευτών, η οποία θα διαλυθεί αμέσως λόγω της αδυναμίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε κάποια κυβέρνηση. 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.