Επεισοδιακή παραίτηση Λεουτσάκου, επιστροφή στα γήπεδα 11-12/3 για την superleague 2

 


Τέλος εποχής για τον Λεωνίδα Λεουντζάκο από την προεδρία της superleague2, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.

Στην σημερινή έκτακτη μαραθώνια συνεδρίαση του οργανισμού που κράτησε περίπου 6 ώρες

η πενταμελής επιτροπή με μπροστάρη τον Αντώνη Ροκάκη  που ανάλαβε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της superleague2 τόσο με το υπουργείο αθλητισμού όσο και με την superleague 1 που είχε δημιουργήσει ο κ. Λεουντζάκος αφού ενημέρωσε τα μέλη για τα αποτελέσματα των επαφών που έκανε ζήτησε από τον κ. Λεουντζάκο να παραιτηθεί. Κάτι που δεν άρεσε σε κάποιους από τους υποστηρικτές του με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις μέσα στην αίθουσα και να πιαστούν στα χέρια ο πρόεδρος της Κηφισιάς κ. Πρίτσας που ήταν υπέρ της παραίτησης με τον αντιπρόεδρο του Διαγόρα Ρόδου κ. Παπαδόπουλο που υποστήριζε ένθερμα τον κ. Λεουντζάκο. Μετά από παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αποκαταστάθηκε η τάξη αφού πρώτα διέκοψαν την συνεδρίαση μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Το ΔΣ έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Λεουντζάκου και προκήρυξε εκλογές για νέο πρόεδρο οι οποίες θα διεξαχθούν την 8/3/2023.

Μέχρι τότε χρέη προέδρου θα  εξασκεί ο Α Αντιπρόεδρος κ. Σταμούλης που εκπροσωπεί τον Απόλλωνα Πόντου.

Όσο για την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα αυτή θα γίνει 11και 12 Μαρτίου και θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε την 14η αγωνιστική.

Η ανακοίνωση της superleague2 έχει ως εξής:

Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως  τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:
α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα
β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.
γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.
δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.
Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

2. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.

3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.

6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.

7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.