Πειράζει αν είναι από την Κίνα; Νέο Nio ES8 με 640 άλογα και αυτόνομη οδήγηση

 Πειράζει αν είναι από την Κίνα; Νέο Nio ES8 με 640 άλογα και αυτόνομη οδήγηση


Το ανανεωμένο ηλεκτρικό SUV ES8 της Nio, αποκαλύφθηκε δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του χάρη στα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στις κινεζικές αρχές.

Το EV τριών σειρών πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στις 24 Δεκεμβρίου, αλλά οι φωτογραφίες και οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου, διέρρευσαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας. Σε σύγκριση με το ES8 της τρέχουσας γενιάς NT1, το αυτοκίνητο NT έχει πιο καθαρές γραμμές, ιδιαίτερα γύρω από το μπροστινό μέρος, το οποίο τώρα διαθέτει προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και εισαγωγείς αέρα που του δίνουν το ίδιο πρόσωπο με τα αυτοκίνητα ET και EL της εταιρείας.

Στο πίσω μέρος τα πράγματα είναι πιο ξεχωριστά καθώς μια μακριά λωρίδα από φώτα LED διασχίζει την πίσω πόρτα κάτω από το παράθυρο δίνοντας μια πολύ διαφορετική εμφάνιση. Η πλάγια όψη είναι επίσης ουσιαστικά διαφορετική χάρη στις κρυμμένες λαβές των θυρών και την πιο ίσια γραμμή της μέσης.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης μικρές κάμερες στα μπροστινά φτερά συν ένα lidar στην οροφή πάνω από το παρμπρίζ, υποδηλώνοντας την παρουσία της αυτόνομης τεχνολογίας Aquila Super Sensing της εταιρίας.
Αυτό που δεν αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, αλλά το φύλλο προδιαγραφών, είναι ότι το τελευταίο ES8 έχει μεγαλώσει σε μήκος, ύψος, μεταξόνιο και βάρος. Το αρχικό μοντέλο ζύγιζε 2.460 κιλά, είχε μεταξόνιο 3.010 χλστ. και είχε μήκος 5.022 χλστ. αλλά η νέα έκδοση βάρυνε 100 κιλά, μεγάλωσε το μεταξόνιο κατά 60χλστ. και το μήκος κατά 7χλστ.

Επίσης μεγαλύτερη είναι η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Το ενημερωτικό δελτίο δείχνει ότι η εγκατάσταση διπλού κινητήρα θα παρέχει 640 άλογα από 590 δίνοντας τελική ταχύτητα 200χλμ./ώρα. Το ES8 θα είναι εξοπλισμένο είτε με μπαταρία75 kWh είτε 100 kWh.

Η Nio ξεκίνησε πρόσφατα να πουλά αυτοκίνητα σε μέρη της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας και σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην υπόλοιπη Ευρώπη, την Αυστραλία και επίσης τις ΗΠΑ το 2025.

Θα του δίνατε μία ευκαιρία εάν η τιμή του είναι δελεαστική;

zougla.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.