Δέν με αφήνουν να βαπτίσω το παιδί μου


Την απόγνωσή της για τα πολλαπλά εμπόδια που προκύπτουν στην προσπάθειά που κάνει να βαπτίσει το παιδί της και την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Μητρόπολης Κισάμου, στο να ανακαλέσει την σχετική άδεια που επιτρέπει την τέλεση του μυστηρίου, διατυπώνει στο biskotto.gr η κυρία Μαρία Ζουριδάκη.

 Μητέρα 4 παιδιών η ίδια και ευρισκόμενη επί χρόνια σε δικαστική διαμάχη με τον εν διαστάσει σύζυγό της, καταγγέλλει την αδιαφορία και τη μη συναίνεση της ΙΜΚΣ, ώστε να μπορέσει να βαπτίσει το 3 ετών αγόρι της, που είναι και το τέταρτο παιδί της οικογένειας.

«Περάσαμε πολλά, μας έχουν κουράσει οι προστριβές και δεν θέλω άλλες εντάσεις. Το μόνο που ζητώ ως μητέρα, είναι να βαπτίσουμε το παιδί αλλά και σε αυτό συναντάμε αξεπέραστα εμπόδια», δηλώνει απογοητευμένη στο biskotto.gr, η κυρία Μαρία Ζουριδάκη.

Σύμφωνα με την ίδια και παρά τις δύο επιδικασμένες αποφάσεις, που αφήνουν την διακριτική ευχέρεια για την επιλογή της τοποθεσίας στη μητέρα του παιδιού – δηλαδή την ίδια – η βάπτιση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς η Μητρόπολη Κισάμου, ανακάλεσε την άδεια για το μυστήριο και μάλιστα λίγα μόλις 24ωρα πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία.

«Αλήθεια σας λέω είμαι σε απόγνωση, είχαμε ετοιμάσει τα πάντα για το μυστήριο παρά την οικονομική μου δυσχέρεια, διότι ήθελα επιτέλους να λήξει αυτή η ιστορία και να βαπτιστεί το παιδί, με την ευλογία της εκκλησίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δικηγόρος της κυρίας Ζουριδάκη, η οποία γνωρίζει ενδελεχώς τον «φάκελο» της οικογένειας από τον Μάιο του 2020, τότε που δημοσιοποιήθηκαν βαρύτατες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μου είναι ανεξήγητη η στάση της Μητρόπολης Κισάμου αν και δυο φορές διαδοχικά, το δικαστήριο έκρινε ότι η επιλογή της τοποθεσίας για την διεξαγωγή του μυστηρίου της βάπτισης, είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της μητέρας, καθώς της έχει εκχωρηθεί η αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών», δηλώνει στο biskotto.gr η κ. Ρούλα Παυλαντωνέα, δικηγόρος της μητέρας, που χειρίζεται από την αρχή την υπόθεση.

«Παρόλα όσα έχουν προηγηθεί, συναίνεσα να διατηρήσουμε ως ανάδοχο στη βάπτιση του παιδιού, τον άνθρωπο που είχε επιλέξει από την γέννησή του κιόλας ο πρώην άντρας μου. Όχι μόνο για να δείξω τις καλές μου προθέσεις, αλλά και διότι επιθυμώ τελικά να λήξει αυτή η ιστορία, έχοντας μόνο στο μυαλό μου, την ηρεμία των παιδιών», συνεχίζει η κ. Ζουριδάκη.

Δείτε πως αποτυπώνει με συνέντευξή της στο biskotto.gr, το ιστορικό η μητέρα, η οποία μεταξύ άλλων θεωρεί ανεξήγητη και υποτιμητική τη στάση της Μητρόπολης Κισάμου, απέναντι στην ίδια και τα 4 παιδιά της.

Το biskotto.gr έχει στη διάθεσή του, τις δικαστικές αποφάσεις για την υπόθεση.

Πηγή: biskotto.gr

Το διαβάσαμε στο parakritika.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.