110 τουρκικές παραβιάσεις σε μία ημέρα! – Οπλισμένα μαχητικά και πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά



Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου χώρου, δηλαδή των εναέριων συνόρων της Ελλάδας σήμερα πάνω από το Αιγαίο με 110 παραβιάσεις από 20 αεροσκάφη (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας και μη επανδρωμένα), ενώ καταγράφηκε και μια εμπλοκή.

 Συγκεκριμένα, 16 μαχητικά F-16 (τα τέσσερα ήταν οπλισμένα), δυο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και δυο μη επανδρωμένα (UAV) προχώρησαν σε 110 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο (οι 48 από τα μαχητικά και οι 62 απο τα UAV), με τις τέσσερις εξ αυτών να είναι πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος στα νησιά.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 12 παραβάσεις και μια εμπλοκή.

Τα ελληνικά μαχητικά κυριολεκτικά δεν προλάβαιναν να απο-προσγειωθούν και τα UAV χαρακτηρίστηκαν «δεύτεροι στόχοι» και δεν προσεγγίστηκαν καν, καθώς το σημαντικό ήταν οι Τούρκοι πιλότοι να αισθάνονται την «ανάσα» των ελληνικών μαχητικών.

Απογειώθηκαν μαχητικά F-16 και Mirage 2000-5 από της Πτέρυγες Μάχης της Λάρισας (110 ΠΜ), Λήμνο (Σμηναρχία Μάχης), Σκύρο (Σμηναρχία Μάχης) και Κρήτη (115 ΠΜ και Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι).

.pronews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.