'Οχι νέο lockdown ρε παιδιά!!


Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων του covid 19,υπενθιμιζουμε αυτά ανήλθαν σε 97 σήμερα,30 εκ των οποίων προήλθαν από τρίτες χώρες.
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.


Το εμβόλιο φαίνεται να καθυστερεί ακόμα και όπως ήταν αναμενόμενο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται.

Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη ζυγαριά.
Ενα νέο lockdown ακόμα και μικρότερης κλίμακας θα σημάνει το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων που ήδη πνέουν τα λησθεια,καθώς η πτώση του τζίρου τους σε όσες έμειναν ανοιχτές είναι πάνω από 50/100.

Ειδικότερα σε επιχειρήσεις παροχής υπερεσιών,εστίασης σίτισης και τουρισμού   άμεσα συγχεωμενες με τη Κρήτη η πτώση ξεπερνά το 80/100.
Σαφώς και η δημόσια υγειά δε μετριεται με χρήμα,άλλα αναρωτιέμαι,σε μια 5-6 μελής οικογένεια που πλέον τα ενήλικα άτομα αυτής δεν εργάζονται η υποαπασχολουνται θα τους πούμε ότι όλα κλείνουν για τη δημοσιά υγεία;

Το επαρκές βιωτικό επίπεδο,δεν είναι αγαθό εξίσου σημαντικό με την υγεία;
Πως είναι άραγε η υγεία του πάτερα και της Ελληνίδας μάνας που έχουν χάσει την εργασία τους και το παιδί τους στερείτε τα τα βασικά αγαθά;

Το καθημερινό τους άγχος,η καθημερινή τους θλίψη,η πείνα,δεν είναι άμεσα συσχετιζομενα με τη δημόσια υγεία;

Η Ελληνική κοινωνία μετά από 10 και πλέον χρόνια μνημονίων δεν αντέχει τώρα αυτό το νέο κύμα lockdown που μας ετοιμάζουν.

Φυσικά αν το κράτος διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια όλα αλλάζουν.
Ξέρουμε όμως ότι δεν...

Τα επιδόματα φτώχειας δεν αποτελούν λύση.
Όσο αφορά τη τουριστική περίοδο,αυτή έχει ήδη χαθεί,και με νέα περιοριστικά μέτρα θα χαθεί και η επόμενη.
Δεν θέλω να σκέφτομαι καν αυτό το εφιαλτικό σενάριο.

Το πραγματικό δίλημμα,δεν είναι υγεία εναντίον περιορισμού ελευθερίας,και κακός θέλησαν να μας το περάσουν έτσι.
Τουλάχιστον για τη χώρα μας το πραγματικό δίλημμα θα έπρεπε να είναι  το είναι οι επιπτώσεις του covid 19 βαρύτερες από τη διάλυση,φτωχοποίηση και εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. 




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.