Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΣΥ Χανίων προς ΥΠΟΠ και ηγεσία της ΕΛΑΣ για μεταθέσεις εκτός του πίνακα μορίων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τον Ιανουάριο, υποδεχθήκαμε την είδηση της ΙΔΡΥΣΗΣ Α΄Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης προς αντικατάσταση του Κλιμακίου Τροχαίας Χανίων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς υλοποιήθηκε άμεσα από πλευράς Α.Ε.Α., η σχετική μας πρόταση στην ανωτέρω (α) επιστολή μας, αλλά και στην αντίστοιχη (β) επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ, περί ίδρυσης Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Κατόπιν ορίστηκαν είκοσι εννιά (29) οργανικές θέσεις στην εν λόγω Υπηρεσία και μετατέθηκαν μόνιμα έντεκα (11) συνάδελφοί μας από άλλες Υπηρεσίες των Χανίων. Οι υπόλοιπες θέσεις προς το παρών, καλύπτονται από συναδέλφους άλλων Διευθύνσεων της Χώρας οι οποίοι αποσπώνται με ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.



Έως τώρα δεν έχει εφαρμοστεί, ως φυσική εξέλιξη, που επακολουθεί της ΙΔΡΥΣΗΣ μίας νέας Υπηρεσίας, η πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από αστυνομικούς υπηρετούντες σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα μορίων των τακτικών μεταθέσεων. Τα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003 «Έκτακτες μεταθέσεις του αστυνομικού προσωπικού μπορεί να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης, όταν υποβαθμίζεται ή καταργείται Υπηρεσία ή ιδρύεται νέα. Στην τελευταία περίπτωση και εφόσον στη νέα Υπηρεσία μετατίθεται προσωπικό από άλλη περιοχή μετάθεσης, αυτό προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους παραπάνω πίνακες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 14, 15 και 16 του παρόντος διατάγματος».

Κύριε Υπουργέ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ζήσουμε λάθη προηγούμενων Πολιτικών και Φυσικών Ηγεσιών σε αντίστοιχα ζητήματα. Θα σας θυμίσουμε λοιπόν ότι κατά την αναδιάρθρωση του 2017, ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις, ως προβλέπεται. Εν συνεχεία όμως όταν ιδρύθηκαν νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στη Στερεά Ελλάδα, τότε η Ηγεσία θυμήθηκε την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων, γιατί άραγε;

Με τις προσωρινές αποσπάσεις, με έξοδα Δημοσίου, λύνεται μεν προσωρινά το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην εν λόγω Υπηρεσία πλην όμως με ημίμετρα δεν λύνεται μόνιμα, πόσο μάλλον με πολυέξοδες, για το Ελληνικό Δημόσιο αποσπάσεις, έναντι ανέξοδων και μόνιμων έκτακτων μεταθέσεων, ως προβλέπεται στη νεοσύστατη αυτή Υπηρεσία.

Για ποιο λόγο να δίνονται χιλιάδες ευρώ από τον κρατικό «κουμπαρά» σε μετακινήσεις προσωπικού, ας φυλαχθούν αυτά τα χρήματα για να αγορασθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός στους συναδέλφους μας. Περισσεύουν χρήματα για αποσπάσεις; Νομίζουμε πως όχι. Θα πρέπει να στελεχωθεί η εν λόγω Υπηρεσία ΑΠΑΞ και ΜΟΝΙΜΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη αλλά και τους Κρήτες συμπολίτες μας, οι οποίοι περιμένουν την παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας. Η απόφαση κατασκευής του πολύπαθου νέου Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι θέμα της Αστυνομίας. Όσον αφορά όμως, την αστυνόμευση, αποτελεί χρέος του Α.Ε.Α., η ΜΟΝΙΜΗ και ΝΟΜΙΜΗ τοποθέτηση αστυνομικών στη νεοσύστατη Υπηρεσία του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση του.

Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί στενά το θέμα των έκτακτων μεταθέσεων του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ., με στελέχωση συναδέλφων από άλλες Διευθύνσεις Χώρας.

Στο www.xanianews.gr  μας έχουν έρθει κατά καιρούς παράπονα και διαμαρτυρίες από Χανιώτες αστυνομικούς που υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους και παρά τις αιτήσεις που έκαναν για τις συγκεκριμμένες θέσεις αγνοήθηκαν .

Με το φτωχό μου το μυαλό μπορώ να συμπεράνω ότι μεταφέρουν τα δικά τους τα παιδιά με έξοδα δημοσίου φυσικά για να τους βολέψουν οικονομικά μιας και ο μισθός περίπου τριπλασιάζεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Με πληροφορίες από .parakritika.gr/

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.