Στο παρα πέντε το ξενοδοχείο καραντίνας στην Κρήτη

Περίπου μια εβδομάδα πριν την απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού  και τυπικά το “άνοιγμα” της σεζόν, το Υπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να αναζητά ξενοδοχείο – καραντίνας προσφέροντας συμβολικό μίσθωμα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της επίταξης αν συνεχιστεί η μεγάλη απροθυμία των ξενοδόχων να διαθέσουν τις μονάδες τους.

Μόνο τρία σε όλη την Κρήτη

Σε ολόκληρη την Κρήτη μόνο 3 ξενοδοχεία στην περιοχή της Χερσονήσου, τα Sunshine Selection Irene, Triton Garden και Memory κατέθεσαν αίτηση και το Υπουργείο ανακοίνωσε  παράταση για την υποβολή  ενδιαφέροντος που έληξε στις 18 Ιουνίου, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι λένε ότι με τα ποσά που διαθέτει το Υπουργείο, 10 ευρώ για το άδειο δωμάτια ή 30 ευρώ για το δωμάτιο αν είναι γεμάτο με διατροφή διαθέσιμες μονάδες δεν  πρόκειται να βρεθούν.

Μιχάλης Βλατάκης: δρομολογούμε τη λύση στο αδιέξοδο

Μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει, ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, είπε χθες στην  “Π“ ότι με δική τους πρωτοβουλία δρομολογείται λύση.

“Χρειαζόμαστε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, ανακαινισμένο, απομονωμένο, κοντά στην εθνική και με γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο. Ενα ξενοδοχείο με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, για τη  φιλοξενία των ανθρώπων που πιθανόν να νοσήσουν στις διακοπές τους και θέλουμε να φύγουν από την Κρήτη με την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Έχει βρεθεί το κατάλληλο, το οποίο δεν θα ήθελα να δημοσιοποιήσω και θα λειτουργήσει με την  οικονομική στήριξη του Υπουργείου Τoυρισμού, αλλά και κρητικών επιχειρηματιών του τουρισμού.

Θα διασφαλίσουμε σωστή διαχείριση και φιλοξενία των τουριστών με απόλυτη ασφάλεια και διακριτικότητα και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, μας είπε  ο κ. Βλατάκης σημειώνοντας ότι για τη λύση αυτή, έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Τουρισμού. Οι πληροφορίες της “Π” λένε ότι το ξενοδοχείο είναι ανακαινισμένο και βρίσκεται σε απόσταση 15’ λεπτών από το Ηράκλειο.

Αδιανόητο να φιλοξενούνται ασθενείς με Covid-19 στα ξενοδοχεία

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να φιλοξενούνται σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, πελάτες, μαζί με ασθενείς, έστω κι αν δεν έρχονται σε επαφή”. Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μιλώντας στην “Π” ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Με 10 ευρώ στο δωμάτιο μας περνούν για ιθαγενείς

Εκτός πραγματικότητας θεωρεί τα ποσά που προσφέρει το Υπουργείο υγείας για την ενοικίαση ξενοδοχείων καραντίνας, ο Μανόλης Τσακαλάκης, πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ρεθύμνου.

“Μας κοροϊδεύουν, μας περνούν για ιθαγενείς και μας δείχνουν χάντρες και καθρεφτάκια”, είπε συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία με ασθενείς. “Να βρει το Υπουργείο γιατρούς και νοσηλευτές να τα στελεχώσει, γιατί διαθέσιμο προσωπικό δεν υπάρχει” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεγάλο λάθος η επίταξη

Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο επίταξης των ξενοδοχείων ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσά που διαθέτει το Υπουργείο Τουρισμού είναι πολύ μικρά.

“Το πρόβλημα αρχίζει από τις τιμές. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, το αντίστοιχο ποσό είναι 65 ευρώ. Πώς θα βρεθούν έτσι ξενοδοχεία; Λύση πρέπει να βρεθεί και μάλιστα πολύ γρήγορα”, είπε.

patris.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.