Κορονοϊός: Λουκέτο και πρόστιμο για πέντε νυχτερινά μαγαζιά στην Αττική

Λουκέτο

Βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης.

«Λουκέτο» μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά στην Αττική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν πρόστιμα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Βάσει πληροφοριών του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, στον Κεραμεικό και στο Γκάζι.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.


Βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης.

Είχαν προηγηθεί εικόνες συνωστισμού -που είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβολή «λουκέτου και προστίμων» σε beach bar στον Άλιμο και στη Μύκονο.

Μπουζούκια: Χωρίς χορό στην πίστα, αλλά με λουλούδια η επάνοδος στην ομαλότητα

Στο μεταξύ, με λουλούδια στην πίστα, τραπέζια έως έξι ατόμων και χωρίς χορό αναμένεται να

επαναλειτουργήσουν τα νυχτερινά καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστα Ντελέζο, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τα κέντρα διασκέδασης υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

sputniknews.g

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.