Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Εργαστήριο πλαστών εγγράφων

Ο 46χρονος που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα έφτιαχνε και πωλούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ στο σπίτι του διατηρούσε ολόκληρο εργαστήριο πλαστογραφίας.

Συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε Σεπόλια και Αχαρνές 46χρονος, ηγετικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Η σύλληψη έγινε για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. 

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία παράνομη προώθηση μεταναστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς κατάρτιζε και εμπορευόταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προορίζονταν για την παράνομη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών. Μάλιστα, στο σπίτι του βρέθηκε εργαστήριο πλαστογραφίας αποτελούμενο από κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο 46χρονος αλλοδαπός ετοίμαζε σημαντική ποσότητα πλαστών εγγράφων, κυρίως ρουμανικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση για την παράνομη προώθηση μεταναστών. Για κάθε δελτίο ταυτότητας αποκόμιζε χρηματικό όφελος που κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.

Για τη διακίνηση των εγγράφων, χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αποστέλλει στους συνεργούς του φωτογραφίες των εγγράφων που διέθετε προς πώληση.

Από την έρευνα στην οικία–εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 17 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, 18 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας υπό κατάρτιση (ημιτελή)
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πολυμηχάνημα (σαρωτής – εκτυπωτής), δύο εκτυπωτές
  • Θερμοκολλητής
  • καταστροφέας εγγράφων
  • μηχανική πρέσα

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.