Παράνομος ο γενικός γραμματέας τουρισμού δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου

Πόσο fair play είναι για μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε έχοντας ως βασικούς πυλώνες του προγράμματός της την ανάδειξη της αριστείας στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια να διορίζει ως γενικό γραμματέα, στο οποιοδήποτε υπουργείο, κάποιον που δεν διαθέτει πτυχίο από Ανώτατη Σχολή;

Μάλλον, αυτό είναι ένα ερώτημα που όλο το διαδίκτυο ενώνει τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, δεν είναι κάτοχος του απαιτούμενου από τον νόμο για τον διορισμό του τίτλου σπουδών, αλλά μιας επαγγελματικής σχολής για τον κλάδο των… κυλινδρόμυλων.

O Κωνσταντίνος Λούλης, στο επίσημο βιογραφικό του, αναφέρει ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων. Την είδηση έκανε γνωστή, με κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία αποκάλυψε ότι «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης». Η κυρία Αυγέρη ζήτησε, επίσης, να προσκομίσει ο κ. Λούλης αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Παράλληλα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητεί την αποπομπή του γενικού γραμματέως Τουρισμού, σημειώνοντας τα εξής: «Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο “επιτελικό” κράτος. Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, μιλώντας στο τοπικό site του Βόλου thenewspaper.gr ανέφερε: «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ, να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δεν μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ό,τι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα».

Είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να δώσει μιαν απάντηση σε όλα αυτά, να δείξει αντανακλαστικά. Υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που πασχίζουν να πάρουν ένα και δύο και όσα πτυχία ανωτάτων σχολών, θεωρώντας πως έτσι διασφαλίζουν για τους ίδιους ένα καλύτερο μέλλον. Είναι προσβολή προς όλους αυτούς τους ανθρώπους να βρίσκεται σε μια τέτοια θέση κάποιος που δεν κατέχει τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και όχι γιατί τα πτυχία κάνουν την μόρφωση απαραίτητα, αλλά γιατί, εκτός από την πολυδιαφημισμένη αριστεία, υπάρχει και μια άλλη έννοια, κάπως παιδεμένη στη χώρα μας αλλά σίγουρα εκ των ων ουκ άνευ, ειδικά όταν μιλάμε για Δημόσιο: η αξιοκρατία. Και το πρόβλημα είναι ότι, σε αυτή την περίπτωση, ούτε αριστεία υπάρχει αλλά ούτε και αξιοκρατία.

Πηγή: ethnos.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.