Χαρδαλιάς :αν παρουσιαστούν κρούσματα σε ξενοδοχείο της Κρήτης θα κατέβω να το κλείσω!


Δηλώσεις που δε βοηθούν αν μη τι άλλο το ταλαιπωρημενο για φέτος τουριστικό προϊόν. 
Αποφασισμένος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, φαίνεται να είναι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη που είχε πριν από λίγες ημέρες με τουριστικούς φορείς της Κρήτης, τόνισε πως σε περίπτωση που εμφανιστούν πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ξενοδοχείο της Κρήτης «θα κατέβω να το κλείσω».
Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ο υφυπουργός δεν ξεκαθάρισε στα πόσα κρούσματα μπορεί να μπει «λουκέτο» σε ένα ξενοδοχείο.
«Για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο που μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 άτομα, ποια είναι τα πολλά κρούσματα; Δεν ξέρουμε τίποτα, θα πρέπει να τα μαντέψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης. «Τι θα γίνουν οι προμήθειες αν κλείσει ένα ξενοδοχείο; Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη εποχή, πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Πρέπει πριν ανοίξουν τα ξενοδοχεία να ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε κάποια θέματα» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Θα είναι Ιούλιος-Απρίλιος»
Ο κ. Χαλκιαδάκης πρόσθεσε πως για την Κρήτη «θα είναι ο χειρότερος Ιούλιος, που θα μοιάζει περισσότερο με Απρίλιο» καθώς οι πληρότητες των ξενοδοχείων δε θα ξεπερνούν το 15%. «Πριν τα μέσα Αυγούστου δε θα έχουμε αρκετό κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.
«Πρέπει να αυξηθούν τα τεστ στα αεροδρόμια»
Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που γίνονται στα αεροδρόμια της χώρας δεν ξεπερνούν τα 40 ανά πτήση. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για την Κρήτη αλλά θα πρέπει να γίνονται παραπάνω τεστ στα αεροδρόμια, γιατί 30-40 άτομα ανά αεροπλάνο δεν επαρκούν και θα αυξηθούν τα κρούσματα» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.
«Τον Ιούλιο θα «παιχτεί» ένα «παιχνίδι» κρουσμάτων και θα δούμε ποια αεροδρόμια θα κρατήσουμε ανοιχτά» εκτίμησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.
«Το 1/3 των Γερμανών τουριστών σε σχέση με πέρυσι»
Οι πρώτες πτήσεις για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» από την 1η Ιουλίου, θα είναι από Γερμανία. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, για όλη την τουριστική σεζόν, θα επισκεφθούν την Κρήτη 400.000 Γερμανοί τουρίστες, ενώ το 2019, ο αριθμός των Γερμανών που έφτασαν στην Κρήτη ήταν 1.200.000!
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.