Τα σημάδια που στέλνει το σώμα σας ένα μήνα πριν την καρδιακή προσβολή

Καρδιακή προσβολή: 4 «σιωπηλές» ενδείξεις (εικόνες)

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πρώιμα σημάδια πιθανής καρδιακής προσβολής ακόμη και ένα μήνα πριν από το συμβάν και με αυτόν τον τρόπο να καταφέρετε να την προλάβετε;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 790.000 Αμερικανοί πάσχουν από καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο. Η εκμάθηση των προειδοποιητικών σημείων μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής θα μπορούσε να σώσει εσάς ή τους αγαπημένους σας από έναν πρόωρο θάνατο. Όσο πιο νωρίς πάρετε βοήθεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιβίωσης. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να μην φαίνονται σοβαρά. Εάν εμφανίσετε κάποιο από τα παρακάτω ενημερώστε το γιατρό σας.

Πίεση στον θώρακα

Δεν πρέπει να αγνοήσετε το αίσθημα παλμών που μπορεί να νιώθετε στον θώρακα, στην πλάτη, στο λαιμό. Μπορεί να είναι σημάδια ότι η παροχή αίματος έχει περιοριστεί. Ακόμα κι αν ο πόνος φαίνεται μικρός, αν δεν υπάρχει εξήγηση  θα πρέπει να το ελέγξετε.

Λήθαργος

Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή αδυναμία και πλήρη έλλειψη ενέργειας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Η ακραία κόπωση είναι συχνά ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής.
Κόπωση και αδυναμία

Αν ξαφνικά κουράζεστε με τις απλές δουλειές, όπως το να πάτε για ψώνια ή να ανέβετε τις σκάλες, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Η κόπωση και η αδυναμία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης αίματος από την καρδιά, εάν οι αρτηρίες έχουν γίνει πολύ στενές και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Ζάλη και κρύος ιδρώτας

Το να αισθάνεστε ζάλη και να ξεσπάσετε σε έναν κρύο ιδρώτα μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετό αίμα προς τον εγκέφαλο λόγω κακής κυκλοφορίας. Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να ελέγχονται αμέσως από το γιατρό σας.

Συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης

Ο πόνος στις αρθρώσεις και τους μύες, οι σοβαροί πονοκέφαλοι, ο πονόλαιμος ή η συμφόρηση της ρινικής κοιλότητας συχνά εμφανίζονται περίπου ένα μήνα πριν από μια καρδιακή προσβολή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας αγωνίζεται για να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Μη περιμένετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας για διάγνωση.

Δυσκολία στην αναπνοή

Αν αντιμετωπίζετε αυτό το σύμπτωμα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι λόγω της μειωμένης ροής αίματος, έχετε λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα που ανταλλάσσεται με το οξυγόνο στους πνεύμονές σας. Αυτό οδηγεί σε δύσπνοια. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην αναπνοή σε τακτική βάση, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για μια επικείμενη καρδιακή προσβολή.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.