Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Ξάνθη

Νίκος Χαρδαλιάς

Στην Ξάνθη μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην περιοχή λόγω νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Ξάνθη για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τοπικά lockdown θα επιβληθούν σε περιοχές της Ξάνθης, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Νίκος Χαρδαλιάς, Σωτήρης Τσιόδρας, ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φτάνουν στην Ξάνθη με ελικόπτερο Super Puma όπου και θα έχουν σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Τα έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊούέκτακτα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στην Ξάνθη από σήμερα, στις 6:00 το πρωί.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείωναπαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για επτά ημέρες.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κινητοποιείται ακόμα και ο στρατός για την κοινότητα Εχίνου, που ουσιαστικά μπαίνει σε καραντίνα και επιβάλλονται περιορισμοί σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε, τα νέα μέτρα εφαρμόζονται λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς προέκυψαν και 15 νέα κρούσματα στην περιοχή.

Τα οριζόντια μέτρα στην Ξάνθη και τα αυστηρότερα στον Εχίνο

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κινούνται σε δύο άξονες, καθώς οριζόντια μέτρα αποφασίστηκαν για την ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, ενώ αυστηρότερα είναι τα μέτρα στον Εχίνο.

Αναλυτικά τα μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είναι:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Τα ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του δήμου Μύκης είναι:

  • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης.
  • Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.
  • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Επίσης:

  • Μέριμνα για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον δήμο Μύκης, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.
  • Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Μέριμνα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας.
  • «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορονοιού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με τους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις αρχές της περιοχής και πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσα έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς
  • /sputniknews.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.