Σε νέες κινητοποιήσεις οι εποχικά εργαζόμενοι και στα Χανιά

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εποχικά εργαζόμενοι και στα Χανιά

Διοργανώνουν την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και συλλαλητήριο το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων κατέρχονται οι εποχικά εργαζόμενοι στον νομό Χανίων, αύριο Πέμπτη. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων έχει διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αλλά και συλλαλητήριο το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης επισημαίνονται τα εξής:

" Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων , το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, το Σωματείο Διανομέων Ν.Χανίων « Ιωσήφ Σαριδάκης » ,το Σωματείο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων Security καλούμε τους εποχικά εργαζόμενους ,τους συναδέλφους μας να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που θα πληρώσουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.

Καλούμε το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Συλλαλητήριο την ίδια μέρα  Πέμπτη 19:00 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Χανίων 

Το Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού οργανώνει  σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας την Τρίτη 30/6 στις 19:00 μ.μ. ώστε να συζητήσουμε τις επόμενες δράσεις μας. Στόχος της σύσκεψης είναι να γίνει πράξη το σύνθημα : "κάνεις μόνος του στην κρίση», να οργανωθεί επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανωθεί η παρέμβαση απέναντι στην εργοδοσία ,την τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να προστατευτούν οι άνεργοι και οι εποχιακά εργαζόμενοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς που απευθύνονται σε εργαζόμενους που απασχολούνται εποχικά να συμμετέχουν στην σύσκεψη, να συμπορευτούμε στους αγώνες

Απαιτούμε:

• ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

• ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

• ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

• ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ

• ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ"

Φωτογραφία από parakritika.gr

το διάβασα στο cretalive.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.