Νέα Αλβανική αθλιότητα: Σέρνουν στα δικαστήρια την οικογένεια Κατσίφα


Στο στόχαστρο της αλβανικής Δικαιοσύνης βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, η οποία έχει κληθεί να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη σχετίζεται με ένα προσκυνητάρι που η οικογένεια ήθελε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Η οικογένεια επιθυμούσε την ανέγερση του μικρού ναΐσκου εις μνήμη του Κωνσταντίνου. Την ίδια ώρα αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στους Έλληνες στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία καθώς συνεχίζονται οι ληστείες σε ακατοίκητα σπίτια ομογενών. Οι τοπικοί παράγοντες τονίζουν με νόημα ότι οι αρχές στην Αλβανία δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Μόνο τις δύο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανιά του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια από τα οποία αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν και αφού φόρτωσαν τα κλοπιμαία στα αυτοκίνητα τους εξαφανίστηκαν. Ο κοινοτάρχης του χωριού Ηρακλής Κίτσιος επισημαίνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική αστυνομία, επέδειξαν ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα μέλη της ελληνικής μειονότητας ο απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών ώστε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.