Κόπηκαν 22 ΜΚΟ – Μόνο 18 διατηρούν δικαίωμα εισόδου σε ΚΥΤ και Δομές

 Κόπηκαν 22 ΜΚΟ – Μόνο 18 διατηρούν δικαίωμα εισόδου σε ΚΥΤ και Δομές

Μόλις δεκαοχτώ, από τις 40 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα, θα διατηρήσουν το δικαίωμα εισόδου σε κέντρα υποδοχής – ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας εγγραφής στο νέο μητρώο ΜΚΟ, μόνο 18 από τις 40 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στις δομές, έχουν αποστείλει το -απαραίτητο για τη διαδικασία- αίτημα εγγραφής Β φάσης στο νέο μητρώο

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μόνο οι 18 συγκεκριμένες οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από το υπουργείο, 137 οργανώσεις απλώς δημιούργησαν λογαριασμό στο Μητρώο, 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή Α φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής Β φάσης, εκ των οποίων όμως μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.