Αναγνωρίστε "τώρα" το επικίνδυνο της εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού

Έβρος: Άνδρες του Ελληνικού Στρατού έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε ...

'Η ομερτά του επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος που αγνόησαν και εξακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις είναι μία καυτή πατάτα για την πολιτεία ή ένα τόπι κοροϊδίας που πάει κι έρχεται χωρίς τελειωμό και έλεος δεκάδες έτη. Αποδώσετε τα πρέποντα ως οφείλετε στο δίκαιο αίτημα μας.

Έχετε υποχρεώσεις ζωής απέναντι στον Έλληνα Αστυνομικό. Οφείλει και η ΠΟΑΣΥ να αγωνιστεί ώστε να μην καταντήσει ένα απλό επίδομα συμβολικής και ευτελούς αξίας. Το επικίνδυνο και ανθυγιεινό δεν σηκώνει μυστικές συμφωνίες πίσω απο την πλάτη ολόκληρου κλάδου σαν αυτές που φημολογούνται στα πηγάδια των υπηρεσιών. Θα λογοδοτήσετε για αυτό κάποτε.

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥΣ.

''Κληθήκαμε να υπάρξουμε οι θεματοφύλακες της νομιμότητας και της τάξης, με κίνδυνο της ίδιας μας της ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε ομοίως να διάγουμε βίο έντιμο και άριστο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να αδιαφορεί και να γυρνάει την πλάτη στον Έλληνα Αστυνομικό που δίνει μάχη για όλα. Έχει υποχρεώσεις απέναντι του, όχι μόνον απαιτήσεις. Οφείλει λοιπόν να αναγνωρίσει επιτέλους το επικίνδυνο και ανθυγιεινό με όποιο κόστος συνεπάγεται για αυτή.

--Ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφάλειας του πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος ως ''επικίνδυνο και ανθυγιεινό'', δεν πρέπει να καταντήσει ένα απλό επίδομα έχετε υπόψη σας στα δευτεροβάθμια συμβούλια της ΠΟΑΣΥ. ''

Δεν πρέπει να ξεκοπεί απ' όσα έχουν χρόνια κατακτηθεί και πρέπει να συνδεθεί και με άλλα αιτήματα των κλάδων''.

-- Το αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό, υπάγονται στα βαρέα, επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η υποτίμηση και ο υποβιβασμός των επαγγελμάτων που αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά θα πρέπει να εκλείψει.

-- Στο αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό θα πρέπει να καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα βαριάς, επικίνδυνης και ανθυγιεινής υπηρεσίας, ίσο με το 20% του βασικού μισθού του αστυνομικού διευθυντή.

--Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. καθώς και των επαγγελματικών ασθενειών, των άμεσων και μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία.

--Μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε κίνδυνο, ιδιαίτερα σε κινδύνους που μπορεί να προβλεφθούν.

--Για τη μείωση της χρονικής διάθεσης στην επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα (δηλαδή, μειωμένο ωράριο 30 ωρών, απόλυτη τήρηση του πενθήμερου, περισσότερη ετήσια άδεια), μειωμένος συνολικός χρόνος εργασίας και συνταξιοδότησης, αυξημένα ασφάλιστρα του κράτους.

--Απόδοση χρηματικού επιδόματος σε τέτοιο ύψος, που να καλύπτει τις ανάγκες αναπλήρωσης, όσο είναι δυνατόν, των σωματικών αναγκών που προκύπτουν μέσα από τέτοια σωματική και ψυχική καταπόνηση που φθείρει γρηγορότερα από το μέσο επίπεδο τις φυσικές δυνάμεις και τις αντοχές του εργαζόμενου.

--Ένα τέτοιο επίδομα, θα πρέπει να συνυπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές.

--Το επίδομα αυτό να ανήκει στο συντάξιμο μισθό, κατά την έννοια των διατάξεων του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, όπως εκάστοτε ισχύουν.

-- Να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα το άρθρο 26 του ΠΔ 166/00 και δη η παράγραφος 7, ως έξης: Το αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό να δικαιούται σύνταξη αν απομακρυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο από την υπηρεσία και έχει 20έτη τουλάχιστον συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία 15 έτη πραγματική.

http://policenet.gr/

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.