Σεξουαλική επίθεση Αφγανού κατά 10χρονης κουρδικής καταγωγής – Δεν γλίτωσε την οργή άλλων προσφύγων

Συνελήφθη 35χρονος αφγανικής καταγωγής με τη κατηγορία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά 10χρονης προσφυγοπούλας από το ιρακινό Κουρδιστάν. Ο φερόμενος ως δράστης δεν γλίτωσε τον ξυλοδαρμό από άλλους εξοργισμένους πρόσφυγες.

Η αποτρόπαια πράξη σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουνίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά. Ο 35χρονος παρέσυρε το κοριτσάκι σε αποθήκη του καταυλισμού, υποσχόμενος πως θα του χαρίσει παιχνίδια. Όμως, αφού τράβηξε τον σύρτη, επιδόθηκε σε απεχθείς ασελγείς πράξεις. Η 10χρονη κλαίγοντας κατάφερε να τραβήξει το σύρτη και να ξεφύγει από τα χέρια του, γλιτώνοντας από πιθανό βιασμό.

Έτρεξε τρομοκρατημένη στον πατέρα της, εξιστόρησε τι της συνέβη και εκείνος έσπευσε να αναφέρει το γεγονός σε αστυνομικούς του Α.Τ. Χαϊδαρίου, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία στο χώρο της δομής. Στο μεταξύ, άλλοι πρόσφυγες που πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, εντόπισαν τον 35χρονο και τον χτύπησαν. Ο δράστης συνελήφθη και αμέσως, συνοδεία αστυνομικών, οδηγήθηκε στο εφημερεύον Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα στα τραύματα που έφερε στο κεφάλι. Στη συνέχεια προσήχθη στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, λόγω όμως της σοβαρότητας της υπόθεσης την προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και κρατείται ο δράστης.

Τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ είναι βέβαιο πως θα παραπεμφθεί και στον Ανακριτή.  

Στην προσφυγιά χωρίς μητέρα

Το ανήλικο θύμα διέμενε σε έναν οικίσκο του καμπ, με τον πατέρα και τον εξάχρονο αδελφό της. Είναι Κούρδοι από το Βόρειο Ιράκ, όπου η μητέρα της σκοτώθηκε στη διάρκεια πολεμικών συρράξεων. Το κοριτσάκι αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

xaidarisimera.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.