Δυσοίωνα τα μηνύματα! Μόλις 10 από τα 180 ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στο Ρέθυμνο – Ανησυχούν οι ξενοδόχοι

Δυσοίωνα και για τον μήνα Ιούλιο είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη.


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης Μανώλης Τσακαλάκης, ανέφερε ότι άγνωστο παραμένει ποιες πτήσεις από το εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν τελικά, ενώ οι Πολωνοί tour operators έκαναν χθες γνωστό ότι τα προγραμματισμένα για τις αρχές του επόμενου μήνα ταξίδια, μεταφέρονται για τις 17 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, οι αφίξεις Γάλλων τουριστών, μεταφέρονται για 17-20 Ιουλίου. Και ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται από 7-20%, ελάχιστες θα είναι και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρέθυμνο, που τελικά δηλώνουν ότι θα ανοίξουν μόλις 10 ξενοδοχειακές μονάδες σε σύνολο 180.

Αντίστοιχα, οι αφίξεις Γάλλων τουρισμό, μεταφέρονται για 17-20 Ιουλίου. Και ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται από 7-20%, ελάχιστες θα είναι και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρέθυμνο, που τελικά θα λειτουργήσουν 10 ξενοδοχειακές μονάδες σε σύνολο 180.

Σχολιάζοντας τέλος την δημοσιοποίηση της ΚΥΑ για τη δημιουργία δωματίων -χώρων απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη, ο κ. Τσακαλάκης ανακοίνωσε ότι σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων Ξενοδόχων της Κρήτης, αυτή η επιλογή απορρίπτεται ως απολύτως λανθασμένη.

Και στην Κρήτη πρέπει να λειτουργήσουν ξενοδοχεία καραντίνας, με μεγαλύτερη επιδότηση από αυτή που σήμερα προτείνουν τα συναρμόδια υπουργεία. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα προβλέπεται για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αποζημίωση 10 ευρώ για κάθε κλειστό δωμάτιο και 30 ευρώ για δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τσακαλάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Πηγή: ert.gr

το διαβάσαμε στο:kriti360.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.