Στους δρόμους των Χανίων οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό – Ζητούν στήριξη εδώ και τώρα! | Photos+Video



Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο και πορεία έως την Αντιπεριφέρεια, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού στα Χανιά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό, διανομείς και εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων και μετά από μερικές σύντομες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς, ξεκίνησε η πορεία προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Εκεί επέδωσαν ψήφισμα στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη, με τα αιτήματά τους, ζητώντας η κυβέρνηση να μην τους αντιμετωπίζει σαν ανέργους, αλλά σαν μια ειδική κατηγορία εργαζομένων χωρίς εργασία – άνεργοι ειδικού σκοπού, που ζητούν την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, τόνισε ότι η συγκέντρωση κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική, δεδομένου του πόσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο σε όλον τον Νομό, είναι όμως μία αρχή. «Τα προβλήματα είναι πολλά και θα έρθουν χειρότερα, δε θα έχουμε να ζήσουμε. Θα πρέπει να μας στηρίξει η κυβέρνηση, χωρίς να εφαρμόζονται μέτρα εκ περιτροπής της εργασίας, δε θα ανεχτούμε νέα μείωση μισθών».

Μελανό σημείο της κινητοποίησης, όταν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων έξω από το Εργατικό, ενόσω τον λόγο είχε για σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού Χανίων, Ιωσήφ Αποστολάκης, από τα μεγάφωνα ακούστηκε μουσική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών. Τα τεταμένα πνεύματα μετά από λίγο ηρέμησαν με τον κ. Αποστολάκη να αποκαλεί «λυπηρό γεγονός» και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, να σχολιάζει ότι η διαμαρτυρία έπρεπε να προχωρήσει καθώς ο κόσμος διαμαρτυρόταν που στέκονταν στον ήλιο, διαμαρτυρόταν…Οι εργαζόμενοι μετά τη διαμαρτυρία τους, αναμένουν τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αναμένεται να ανανεώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν πραγματοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

zarpanews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.