Αντίστροφη μέτρηση και στο Κουμ Καπί για το άνοιγμα στην εστίαση

Δήμος Χανίων
Όταν το ημερολόγιο δείξει 25 Μαΐου και οι δείκτες του ρολογιού 8 το πρωί, τότε όσοι περίμεναν περισσότερο από δύο μήνες για να πιουν ένα καφέ σε τραπεζάκι με τους φίλους τους ή να πάνε σε ταβέρνα για φαγητό, θα μπορέσουν να το κάνουν. Οι εστίαση μετρά αντίστροφα για να λειτουργήσει με τους επιχειρηματίες να κάνουν καθαριότητες στις επιχειρήσεις τους.
Στο Κουμ Καπί εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες για να ανταπεξέλθουν στη νέα πραγματικότητα που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τραπεζάκια σε αποστάσεις 70 εκατοστά έως 1,70  ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων, ενώ και οι σερβιτόροι θα πρέπει να φορούν μάσκες στο 8ωρο τους και προαιρετικά γάντια.
Το πρωτόκολλο προβλέπει την απολύμανση σε τραπεζάκια και καρέκλες κάθε φορά που σηκώνεται ο πελάτης ενώ σε κάθε τραπέζι δε θα μπορέσουν να καθίσουν περισσότεροι από 6, εκτός αν πρόκειται  για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.
Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι αυτή η μεταβατική περίοδος που θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες ανάλογα με την εξέλιξη της ανοσίας στον πληθυσμό  θα είναι πρωτόγνωρη για όλους και θα πρέπει να εξοπλιστούμε με υπομονή και αισιοδοξία.
Τέλος οι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όλους τους εργαζόμενους στη δουλειά με τα οικονομικά μέτρα του κράτους.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.