Επικουρικές συντάξεις: Πότε θα δουν αύξηση οι συνταξιούχοι

Συνταξιούχοι έξω από τράπεζα, Θεσσαλονίκη, 20 Ιουλίου του 2015
Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να δουν περίπου 240.000 συνταξιούχοι από τις 2 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.
Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν από τις 2 Ιουνίου καθώς επανέρχονται στο αρχικό τους ύψος, χωρίς περικοπές, για περίπου 240.000 συνταξιούχους, όπως δήλωσε ο  υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο, στον ΣΚΑΪ.
«Αφήνουμε στο παρελθόν τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρουμε τις επικουρικές συντάξεις στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές, σε περίπου 240.000 συνταξιούχους» δήλωσε ο κ. Βρούτσης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, που είναι πλέον νόμος του κράτους.
«Συμμορφωνόμαστε με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο νόμος 4670/2020 ενσωματώνει την αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων» πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, η αύξηση των επικουρικών συντάξεων μεσοσταθμικά είναι 99,5 ευρώ μικτά και 75 ευρώ καθαρά.
Η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι τον Μάρτιο του 2020 εφαρμόστηκε το νέο σύστημα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικών κατηγοριών από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτοί λαμβάνουν πλέον ψηφιακά την ασφαλιστική ενημερότητά τους.
Από 1 Ιουνίου θα αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά 0,90 μονάδες, μειώνοντας έτσι και το μη μισθολογικό κόστος, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.
Επανερχόμενος στις συντάξεις, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι αύξηση στις συντάξεις τους θα δουν όλοι οι εργαζόμενοι με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου.
Όσον αφορά την καταβολή των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης έθεσε τους εξής στόχους:
  • Τον Σεπτέμβριο του 2020 να καταβληθούν οι νέες αυξημένες συντάξεις σε όσους έχουν 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου.
  • Τον Οκτώβριο του 2020 να πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών και τα αναδρομικά κύριων συντάξεων 12 μηνών.
Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι στο τέλος Ιουνίου «θα ξεκινήσει η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ" για το 40% των νέων συντάξεων».
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.