Πάσχα 2020: Αύριο τα μεσάνυχτα το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες

Το Άγιο Φως
Τα μεσάνυκτα της Τρίτης, 26ης Μαΐου, θα ψαλεί η λειτουργία της Ανάστασης στις ορθόδοξες εκκλησίες όλης της χώρας, παρουσία και των πιστών.
Αύριο τα μεσάνυκτα, 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση της εορτής του Πάσχα, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.
Η απόδοση της Ανάστασης θα λάβει χώρα στις 00:00, παρουσία των πιστών, κάτι το οποίο δεν είχε επιτραπεί στις 19 Απριλίου, ημέρα κανονικής εορτής του φετινού Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον φόβο της διασποράς της COVID-19.
Γι’ αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης προς την 27η Μαΐου
Η αυριανή ημέρα, εξάλλου, είναι συμβολική για τη χριστιανοσύνη, καθώς συμπληρώνονται 40 ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο – Ημέρα της Αναλήψεως.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.