Οδηγίες έστειλε η Πολιτική Προστασία σε όλους του πολίτες για τονps://www.iefim κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση που εμφανίστηκε στα κινητά μέσω του 112 για τον κορωνοϊόΣε μήνυμα που εμφανίστηκε στα κινητά τηλέφωνο των πολιτών μέσω της υπηρεσίας 112 το βράδυ της Τετάρτης, η Πολιτική Προστασία έδωσε βασικές οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες και γενικό πληθυσμό, αναφορικά με την πρόληψη του κορωνοϊού.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-minyma-politikis-prostasias-meso-112
Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, μέσω 112 για τον κορωνοϊό
«Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο». Το μήνυμα μεταδόθηκε στα κινητά της χώρας και στα αγγλικά.

Η ανακοίνωση που εμφανίστηκε στα κινητά μέσω του 112 για τον κορωνοϊό
Συντονισμό των Αρχών για τον κορωνοϊό αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-minyma-politikis-prostasias-meso-112
Στο διάγγελμά του νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής τον συντονισμό Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας».

Πάνω από όλα, όμως, προφυλάσσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και τους σοβαρά ασθενείς, που απειλούνται πιο πολύ. Δεν

τους επισκεπτόμαστε συχνά. Και οι ίδιοι, ας περιορίσουν τις δραστηριότητες τους. Θα είναι για το καλό το δικό τους και των γύρω τους.

Οι νέες δυνατότητες και πώς λειτουργεί το «112»

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορούν να λαμβάνουν προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Οσοι έχουν έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους.
Πηγή: iefimerida.gr - 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.