Τζανακόπουλος στην προανακριτική: Πήγα στον Άρειο Πάγο με εντολή Τσίπρα – Τυχαία η παρουσία του έλεγε το 2018

Τζανακόπουλος για Προανακριτική: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιμονή εξαίρεσής μας

Με την κατάθεση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά και τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της κατάθεσης
του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά.
Ωστόσο ο κ Τζανακόπουλος άλλαξε τους αρχικούς τους ισχυρισμούς σε αρκετά ζητήματα αφήνοντας στην επιτροπή ακόμη περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα κλήθηκε να απαντήσει…

Αναλυτικότερα ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έκανε δήλωση ξανά για την εξαίρεση του και ανέφερε για ακόμη μία φορά για «μεθοδεύσεις και αντισυνταγματικούς χειρισμούς » ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όχι μόνο δεν υπήρχε διάθεση συνεργασίας άλλα έντασης από την πρώτη κιόλας στιγμή αφού ενώ ο κ Τζανακόπουλος βρισκόταν στην αίθουσα ως μάρτυρας δεν κάθισε στη θέση των
μαρτύρων αλλά πήγε στις θέσεις των εξεταστών. Μάλιστα και οι βουλευτές του κόμματός του αρνούνται να τον εξετάσουν γιατί δεν τον θεωρούν μάρτυρα.

Μάλιστα το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αντιμετώπιζε φυσιολογικά και ως μάρτυρας τον κ Τζανακόπουλο θέτοντας κανονικά τις ερωτήσεις του ζητώντας όμως «συγγνώμη που σας έχω πλάτη όμως δεν καθίσετε στη σωστή θέση».

Σχετικά με την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο πάγο

Μετά από εντολή Αλέξη Τσίπρα και επειδή μάθαμε πως υπάρχει φάκελος που περιλάμβανε πολιτικά πρόσωπα πήγα στον Άρειο πάγο. Έγινε για θέμα ενημέρωσης της κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν διαδικαστική και κράτησε μόλις 5 λεπτά. Ήταν σημαντικό πολιτικό Θέμα.

Ωστόσο ο κ Πλεύρης τον ρώτησε γιατί έπρεπε να ενημερωθεί εκείνος, τονίζοντας πως το άρθρο 86 ορίζει ενημέρωση του υπουργού δικαιοσύνης και όχι του κυβερνητικού εκπροσώπου ή οποιουδήποτε άλλου στελέχους της εκάστοτε κυβέρνησης, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «ο υπουργός επικράτειας δεν επιτρέπεται να ενημερώνεται για ανοικτή ποινική υπόθεση ».

«Δεν ενημερώθηκα για την υπόθεση» συμπλήρωσε τελικά ο κ Τζανακόπουλος λέγοντας πως «Δεν είδε το διαβιβαστικό που θα πήγαινε στον υπουργό» με τον κ Πλεύρη να επιμένει «Στο διαβιβαστικό ενώ γινόταν μνεία ελέγχου για Κουρουμπλή άρα τα ονόματα ήταν έντεκα μετά υπήρξαν δέκα πρόσωπα . Κάναμε παρέμβαση εξαίρεσης Κουρουμπλή; » και το αρνείται ο Τζανακοπουλος.

Φυσικά το μεγαλύτερο ζήτημα από τις δηλώσεις του κ Τζανακόπουλου δημιουργείται λόγω της φράσης του «μετά από εντολή Τσίπρα..», ενώ να σημειωθεί πως στην δήλωση του είχε αρνηθεί το σκοπό της μετάβασης του λέγοντας στις 5/2/2018 σχετικά με την επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πως ήταν συμπτωματική και για άλλο θέμα.

Μάλιστα την πρώτη αυτή κατάθεση την επανέφερε και ο κ Πλεύρης ζητώντας του περισσότερες εξηγήσεις κάτι που ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε παρά τις πιέσεις.

Κλείνοντας ο κ Τζανακόπουλος έκανε γνωστό ότι «ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ενημερωθεί και για την δήλωση Παπαγγελόπουλου» αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή δεν απηχούσε την προσωπική εκτίμηση του κ Παπαγγελόπουλου, αλλά ήταν επίσημη κυβερνητική θέση που σχεδιάστηκε από πριν.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.